Poznat datum kada će biti održan žreb za Australijan open

14.01.2021

10:13

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniseri će znati svoje protivnike 4. februara

Poznat datum kada će biti održan žreb za Australijan open
Copyright Tanju/AP/ Photo/Andy Wong/

Nakon što su poznati svi učesnici Australijan openu koji će se održati u Melburnu od 8. do 21. februara poznato je i kada će biti održan žreb za prvi grend slem u sezoni. Organizatori turnira odlučili su da se izvlačenje održi 4.februara.

Titulu u muškoj konkurenciji brani najbolji igrač sveta Novaka Đoković,dok u ženskoj američka teniserka Sofija Kenin, rođena u Rusiji.

Prvi grend slem ove sezone biće po mnogim stvarima specifičan i jedinstven, od toga da je odložen za nekih mesec dana, pa da će igrači morati da budu u karatnitnu 15 dana nakon dolaska na tlo ove zemlje. Svi učesnici prvog grend slema moraće poštovati rigorozne mere koja zahteva Australija zbog pandemije korone.

Pročitajte još

A,to znači da neće moći slobodno da se kreću, već će moći da idu samo na trening i pravo u hotel, zbog čega su se neki teniseri odlučili da ne učestvuju na prvom grend slem u sezoni.

Kako sada stvari stoje na tribinama će moći da prisustvuje određeni broj gledalaca, tako da će biti veoma zanimljivo videti kako će se u tim uslovima snaći sami teniseri.

Inače, Novak Đoković je stigao u Adelaidu gde će biti smešten 15 dana, nakon čega se seli u Melburn, gde će biti održan ATP kup, koji je na programu od 1. februara. Upravo su prošle godine taj trofej osvojili naši teniseri

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike