Poledica tvrdi: Milošević uništio samog sebe, baš kao Sep Blater

16.10.2020

08:12 >> 08:14

0

Autor: Adam Štulić

Poledica tvrdi: Milošević uništio samog sebe, baš kao Sep Blater
Copyright MN Press

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije „Nezavisnost“, optužio je Savu Miloševića da je najodgovorniji za loše stanje u sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije.

Naime, on je nekadašnjeg direktora nacionalnog saveza uporedio sa dugogodišnjim predsednikom FIFA Sepom Blaterom koji je zbog malverzacija zabranjen rad u fudbalu.

– Jedina dva fudbalska radnika koji su stvorili sistem koji ih je kasnije pojeo su Sep Blater i Savo Milošević. Blater je stvorio Etički komitet koji ga je najurio iz fudbala, a Savo je stvorio današnju generaciju sudija kao visoki funkcioner FSS i zbog njih je napustio Partizan – napisao je Poledica na svom Tviter nalogu.

Podsećanja radi, Savo Milošević je pre nešto više od mesec dana na meču protiv Vojvodine ušao na teren i verbalno napao sudiju Miloša Vitića. Jedan od najboljih napadača koje je ova zemlja ikada imala, pobesneo je posle jedne situacije i besno utrčao na travu urlajući: „Sviraj kako treba. Nemoj da me za…avaš, bezobrazniče. Pi..a vam materina svima“.

On je tom prilikom besno bacio flašicu sa vodom u pravcu arbitra i za te svoje ispade je dobio crveni karton zbog kojih je pre vremena morao da napusti klupu tima iz Humske na koju se nikad nije vratio, budući da je podneo ostavku i zamenio ga je Aleksandar Stanojević.

Sa druge strane, nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater je zbog zloupotrebe službenog položaja i skandala oko podmićivanja i pranja novca bio primoran da se povuče sa te funkcije. O čemu je zapravo reč i koji su tačni razlozi njegovog odlaska sa te funkcije možete pogledati u dokumentarnom filmu pod nazivom „Sep Blater“, koji je na programu u 17.00 časova na TV Arena sport 5.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike