"Pokušao sam da ubedim Milivojevića da ne ode"

18.03.2021

10:58

0

Autor: D. B.

Aleksandar Mitrović o dešavanjima u reprezentaciji Srbije

"Pokušao sam da ubedim Milivojevića da ne ode"
Copyright MN Press

Jedan čovek je pokušao da ubedi kapitena Kristal Palasa Luku Milivojevića da ne kaže zbogom reprezentaciji Srbije. Pokušao je i nije uspeo.

Reč je o Aleksndru Mitroviću. Napadač Fulama je do detalja opisao u intervjuu za “Sputnjik” kako je sve to izgledalo, ali i kakve je na njega ostavila posledice promašeni penal na meču protiv Škotske.

Uz objašnjenje da je svestan da igra “najgoru sezonu u karijeri” i da mu je “žao što Ljubiša Tumbaković smanjen” Mitrogol je objasnio.

Jako je veliki gubitak to što se Luka povukao. On je jedan od najboljih veznih igrača u Premijer ligi. Dao je 22 od 24 penala koje je šutirao, kapiten je godinama, a to govori kakav je igrač, pravi lider. U najboljim je godina, Imao je svoj razloge, on je takav da ne možete da utičete na njega kada donese odluku – objasnio je Mitrović, pa potom je dodao: – Pokušao sam da ga ubedim, kako nisam. Pričali smo dosta, nagovarao sam da da razmisli, da odloži potez. Nije vredelo. On radi ono što misli da je najbolje za njega, a moje je da poštujem. Luka mi je prijatelj, gledam ga kao brata. Između dve vatre sam: Luka-reprezentacija. Sigurno je bilo nepravde prema njemu, a najviše me boli što se Srbija olako odriče iskusnih igrača.

Pročitajte još

Mitrović je govorio i o odlasku Kolarova i ustoličenju Dušana Tadića na mesto kapitena.

Dušan je već duže vreme kapiten i zamenik kapitena. Lider je. Još dok je bio Kolarov, Tadić je bio zamenik. A i kada nije nosio traku bio je lider u svlačionici. On je za mene kapiten i legenda našeg fudbala, jedan od naših najboljih igrača. Žao mi je što je i Kolarov otišao. Mogao je još da pruži uprkos godinama jer duže od deset godina je u reprezentaciji. Čak i da ne igra svaku utakmicu, samo njegovo prisustvo u svlačionici i terenu znači za mlađe igrače.

Nekdašnji napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla vratio se i na veče velike tuge tokom koga je promašio penal u baražu za odlazak na EP protiv Škotske.

– Tri noći nisam oka sklopio. To je bio najteži trenutak u mojoj karijeri… Ostao je gorak ukus u ustima, ali ako je neko morao da promaši i bude tragičar, neka se to dogodilo baš meni. Potrudiću se da prvi sledeći penal realizujem – objasnio je Aleksandar Mitrović koji je ponovio da nije u dobrim odnosima sa trenerom Fulama Skotom Parkerom i da zbog toga ne igra dovoljno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike