Plaćaju ga 550.000 evra po sezoni, a već doneo milione u kasu PAOK

09.12.2020

18:22

0

Grci oduševljeni bivšim fudbalerom Partizana Andrijom Živkovićem

Plaćaju ga 550.000 evra po sezoni, a već doneo milione u kasu PAOK
Copyright Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Za nepunih četiri meseca u Solunu Andrija Živković je za svoje domaćine postao “srpski čarobnjak vredan divljenja”. Pod ovim naslovom Grci opisuju igre 24-godišnjeg Srbina, koji je letos iz Benfike na mala vrata došao u PAOK. Tada se mislilo da je povod bio više “turistički”, ali danas se njegov učinak može izmeriti novcem.

Grci otkrivaju da je Živković koštao PAOK 550.000 evra po sezoni, a svoju zaradu je opravdao već u kvalifikacijama za LŠ kada je crno-bele baš protiv nekadašnjeg kluba povedo u pobedu i u plej-of. Samo taj gol protiv Benfike za konačnih 2:1 doneo je grčkom klubu pet miliona evra, plus zaradu od kasnijeg učešća u Ligi Evrope.

Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

U domaćem prvenstvu njegov učinak izgleda još ubedljivije, ali Grke oduševljava njegova posvećenost timu i profesionalizam koji se vidi u rešavanju zadata u defanzivi. U timu je prvi po oduzetim loptama, u napadu “jedan na jedan” bez premca. Na 18 utakmica postigao je već pet golova, dok je u Bnefiki postigao četiri gola na 88 nastupa. U Portugalu je zabeležio i 24 asistencije, dok u Grčkoj ima dva dodavanja za pogotke saigrača.

U Partizanu je na 93 utakmice imao 24 gola i 13 asistencija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike