Pioli se uzalud čuvao protiv Zvezde: Inter je suvereni vladar Milana

21.02.2021

16:06 >> 16:17

0

Autor: Adam Štulić

Neroazuri u gradskom derbiju, kao nominalni gost, ubedljivo savladali Milan

Pioli se uzalud čuvao protiv Zvezde: Inter je suvereni vladar Milana
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Uzalud je Stefano Pioli mešao karte protiv Crvene zvezde sa željom da okosnicu tima sačuva za nedeljni gradski derbi sa Interom. Fudbaleri Milana ubedljivo su poraženi od “neroazura” i na taj način sebi znatno umanjili šansu da se domognu Skudeta.

Izabranici Antonija Kontea bili su dominantni većim delom meča. Osim druge polovine prvog poluvremena, koja je prilapa “rosonerima”, fudbaleri Intera su relativno lako izašli na kraj s velikim rivalom, koji je uz beogradski remi, doživeo drugi uzastopni poraz.

“Neroazure” su u derbiju “dela Madonina” predvodili Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, koji je bio vidno motivisan da još jednom savlada Milan, posle Kup okršaja u kojem je došao u žestok sukob sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Nominalni gosti poveli su već u petom minutu, kada je snažni belgijski napadač “u trepavicu” pogodio Martineza, koji je glavom loptu poslao pod prečku Donaruminog gola.

Nastavili su “neroazuri” da pritiskaju gol rivala, koji se oslobađao pritiska kako je odmicalo prvo poluvreme, u čijoj je završnici Milan ispustio svoju šansu za povoljniji rezultat na ovom meču i to najviše zahvaljujući Damiru Handanoviću, koji je s nekoliko intervencija sačuvao mrežu Intera.

Utakmica je rezultatski bila završena sredinom drugog poluvremena. “Rosoneri” su uspevali da “održe glavu” iznad vode do 57. minuta kada je Lautaro svojim drugim golom na meču duplirao vođsto Intera, kojem je tri boda i veliku pobedu overio Romelu Lukaku u 66. minutu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike