Petrušev zna gde bi želeo da nastavi karijeru

06.01.2021

11:44 >> 13:30

0

Autor: Milan Nastić

Ne zanima ga Evropa, već samo NBA

Petrušev zna gde bi želeo da nastavi karijeru
Copyright MN Press

Telenatovani košarkaš Mege Filip Petrušev otkrio je da gde bi voleo da nastavi karijeru, napominjući da je to bez dileme NBA.

– Mislim da je Mega idealna sredina gde kao igrač može polako da se pripremiš za NBA. Dobio sam ponude mnogih klubova u Evropi, ali projekat Mege mi se svideo,jer forisra mlade igrače,što nije slučaj u većini drugih ekipa. U našem timu imamo čak desetoricu košarkaša koji imaju između 19 i 21.godinu. To nam stvara prostor za napredak i da što više radimo. Poznato je da su upravo iz Mege njih dosta otišli u NBA, i smatram da klub zna kako treba da se radi sa telentima. Što se tiče Evrope, nigde ne bih igrao, a ako se budem jednog dana vratio,to može samo da bude Mega – poručio je Petrušev za grčki SDNA.

Pročitajte još

Talentovani košarkaš se nimalo ne kaje što je nakon NCAA karijere u Gonzagi odlučio da zaigra u Megi.

– To najbolji potez koji sam uradio. Moja igra je dosta napredovala sada, nego što je bio slučaj u Americi,i to zahvaljujući igranju za Megu. Organizacija je na višem nivou, i radi se više nego što je to slučaj na koledžu. Naravno, time ne želim da sada ispadne da nešto imam loše što se tiče košarke, naprotiv, zahvalan sam na svemu što su uradili za mene.

Petrušev je istakao da su mu mnogo značili mečevi protiv Zvezde i Partizana.

– U takvim utakmicama stičeš neverovatno iskustvo. To su najbolje utakmice, jer igrate protiv najkavlitetnijih ekipa, i to ne samo u ABA ligi,nego i u Evropi. Takvi okršaji ti daju dodatni motiv, to je za mene posebno inspirativno,jer želim da pokažem sebe u najboljem svetlu – zaključio je Petrušev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike