Partizan protiv FMP-a čuva tradiciju

07.04.2021

12:21

0

Autor: D. B.

Sutra u dvorani Ranko Žeravica odloženi meč 16. kola ABA lige

Partizan protiv FMP-a čuva tradiciju
Copyright MN Press

Davno beše 16. kolo ABA lige. Da je meč igran krajem januara kako je bilo predviđeno duel Partizana i FMP-a bi sigurno i mnogo više donosio.

Ali… Situacija u kojoj smo već 12 meseci i činjenica da je baš na dan te utakmice u stručnom štabu crno-belih bilo onih koji su bili pozitivni na PCR testovima, poremetila je sve planove.

Ovako, u momentu kada se zna da crno-beli neće u plej-of, a da FMP-u nije ugrožen opstanak, kada pričamo o onome što je na talonu možemo samo da u priču ubacimo tradiciju.

A onda kaže: tim iz Železnika nikada nije pobedio na gostujućem terenu Partizan u ABA ligi. Na 11 mečeva u regionalnom takmičenju crno-beli su 11 puta bili bolji od “pantera”.

Moramo da odigramo još jednu utakmicu sa puno kontakta. U poslednje vreme FMP je takođe bio u poziciji sličnoj nama. Podigli su formu, igraju dosta dobro, promena trenera je dovela do toga da igraju sa mnogo više čvrstine i mnogo više karaktera. Sigurno će biti jedna zanimljiva utakmica, obzirom na to da i oni vole da igraju sa puno kontranapada. Očekujem dobar meč – objašnjava trener Partizana Aleksandar Matović.

Pričajte još

Crno-beli su u seriji od tri uzastopne pobede, a FMP je na poslednjih pet utakmica tri puta trijumfovao uključujući tu i pobedu nad Mornarom koja bi u mnogome da kreira učesnike plej-ofa.

– Jako smo fokusirani, imamo niz pobeda i želimo da tako i nastavimo. Igraćemo čvrsto, oni će igrati isto tako. Igrali su utakmicu protiv Mornara i pobedili su, tako da moramo biti na visokom nivou sutra – poručio je centar Partizana Vil Mozli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike