Šta radi ovaj čovek: Jokić dočekao stare saborce, pa ih „razbio“ (VIDEO)

07.04.2021

05:34 >> 07:38

0

Autor: D. B.

Nikola postigao 27 poena za 27 minuta

Šta radi ovaj čovek: Jokić dočekao stare saborce, pa ih „razbio“ (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Joe Mahoney

Nikola Jokić postavlja nove standarde u NBA ligi. U pobedi nad Detroitom od 134:119 (39:32, 37:24, 33:30, 25:33) Nikola je postigao 27 poena za 27 minuta provedenih u igri.

Bila je to utakmica u kojoj je Jokić igrao protiv svojih starih saboraca Džermija Grenta i Mejsona Plamlija, momaka koji su imali značajnu ulogu u timu “nagetsa” iz prošle sezone koji je stigao do borbe za titulu na Zapadu.

Svi momci iz prošlogodišnjeg tima su osobe koje ću pamtiti do kraja života. Zajedno smo ispisali istoriju. Niko pre nas nije uradio ono što smo mi učinili i vraćao se dva puta u serijama u kojima smo gubili sa 3-1. Uvek je lepo videti ih – objasnio je Jokić posle meča.

Jokić je prijatelje počastio i sa 11 asistencija i osam skokova, uz šut iz igre 16-13. A gde bi Nikoli bio kraj da je šutnuo i koje slobodno bacanje više (2-1).

Denver je na ovom meču bio bez pomoći Džamala Mareja, a odsustvo startnog beka sjajno su nadomestili Majkl Porter junior (25 poena, sedam skokova) i Vil Barton (24 poena, šest skokova, četiri asistencije).

Tim iz Kolorada je sada u seriji od 15 pobeda u poslednjih 18 mečeva, od čega je sedam uzastopnih, a šest poslednjih utakmica, od kada je u klub stigao Eron Gordon u trejdu iz Orlanda.

Možda najbolji detalj na meču i dokaz da se Gordon sjajno uklopio u tim jeste napad u kome su on i Jokić razmenili toliko pasova u reketu da se igračima Detroita zavrtelo u glavi.

Pročitajte još

– Moraćemo bolje da igramo u odbrani. Imali smo 36 asistencija. To znači da smo u napadu bili sjajni. Ali mora da bude bolje u odbrani – nije bio zadovoljan trener Denvera Majk Meloun.
Kod Detroita, Grent je ubacio 29 poena, a Bej 25.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike