Partizan odleteo, Stanojević priznao: Bili smo neprofesionalni prema Metalcu, Portugalce moramo da poštujemo

18.08.2021

11:39 >> 11:40

0

Utakmica će početi u četvrtak u 22:30

Partizan odleteo, Stanojević priznao: Bili smo neprofesionalni prema Metalcu, Portugalce moramo da poštujemo
Copyright Sandić foto/FK Partizan

Fudbaleri Partizana se nalaze pred poslednjom preprekom ka grupnoj fazi Lige Evrope. Protivnik u predstojećem dvomeču biće portugalska Santa Klar, a crno-beli su otputovali ka Azorskim ostrvima.

Šef struke Aleksandar Stanojević na put nije mogao da povede povređene igrače, a na spisku su 22 imena. To su golmani: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović i Milan Lukač, defanzivci: Ivan Obradović, Siniša Saničanin, Slobodan Urošević, Igor Vujačić, Aleksandar Miljković, Marko Živković i Bojan Ostojić, vezni igrači: Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Miloš Jojić, Nikola Terzić, Lazar Marković, Aleksandar Lutovac, Filip Holender, Sejduba Suma, Bibar Natho i napadači: Marko Milovanović, Rikardo Gomeš i Samed Baždar.

Baš o povredama je govorio Stanojević uoči puta.

Jutarnjim letom sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu, crno-beli su krenuli na prvu utakmicu plej of faze kvalifikacija…

Posted by Fudbalski klub Partizan on Среда, 18. август 2021.

– Imamo većih kadrovskih problema od Santa Klare, povređeni su Zdjelar, Jović, Pantić, povredu vuče i Šćekić, tako da ću i to morati da uzmem u obzir kada budem određivao ko će nastupiti u prvom meču. Forsiramo jak intenzitet, praćen kretnjama bez lopte i visokim presingom. Nisu sve povrede mišićne, neke su mehaničke, druge se vuku od ranije.

Inače sam prezadovoljan kako funkcionišemo na planu fizičke pripreme, utakmice su pokazale da igramo intenzivno, izdržali smo 120 minuta protiv Sočija, dali gol u poslednjem minutu, nema potrebe da dovodimo još nekog u stručni štab – kazao je Stnojević, a zatim prokomentarisao i činjenicu da crno-beli za vikend nisu imali obaveze u Superligi Srbije.

pročitajte još:

Santa Klara jeste.

– Zahvaljujemo Metalcu. Žao mi je, možda nije bilo profesionalno sa naše strane što smo odložili meč, spremali smo ekipu za Evropu, suočavali se sa dalekim putovanjem, stigle su nas povrede, što opet nje može da nam dozvoli da odlažemo susrete. Izvinjavam se Milanovčanima, još jednom. Neprofesionalno je sa naše strane. Dogovorićemo se sa Metalcem kad njemu bude odgovaralo da tad igramo.

Bilo je priče i o narednom protivniku.

– Santa Klara je klub u ekspanziji, napreduju iz godine u godinu, a kvalitet su potvrdili u dvomeču protiv Olimpije. Imaju dosta igrača koji jednim potezom mogu da reše utakmicu, imaju Brazice koji su izuzetno brzi i vešti sa loptom i moji igrači će dobiti jasne instrukcije kako da igraju prvi meč, istakao je strateg crno-belih. Važno nam je da ostanemo u igri za sledeću utakmicu pred našim navijačima. Portugalci su bili prvaci Evrope, liga im je izuzetno jaka, tako da sve to moramo da poštujemo.

Takođe je pričao o mogućim pojačanjima.

– Kad smo počeli pripreme definisali smo šta nam je potrebno, doveli šta je bilo urgentno, a i dalje tražimo bočnog napadača. Nećemo dovoditi na silu, kad nismo sigurni 100 odsto.

Zbog vremenske razlike, primeč će početi malo kasnije, u 22:30, po srednjeevopskom vremenu, u četvrtak.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike