Partizan izdržao "dalekometnu paljbu" Krke i nastavio pobednički niz

03.04.2021

20:48 >> 21:14

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u Hali sportova Ranko Žeravica upisali treći uzastopni jadranski trijumf

Partizan izdržao "dalekometnu paljbu" Krke i nastavio pobednički niz
Copyright ABA/KK Partizan

Partizan je dugo čekao na trijumf u ABA ligi, a sada je u seriji od tri pobede. Posle Mornara i Mege, izabranici Aleksandra Matovića su u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica” slavili protiv Krke 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14).

Već od starta meča videlo se da su crno-beli veoma “naoštreni” da se revanširaju timu iz Novog Mesta za jedan od najtežih poraza u veoma turbulentnoj sezoni i samo zahvaljujući neverovatnom šutu za tri poena gosti su održavali rezultatski priključak do sredine treće deonice.

Partizan je defanzivno sjajno ušao u meč, košarkaši Krke su za prvih osam minuta postigli samo šest poena, ali su Matovićevi izabranici dugo tražili pravi ritam u napadačkom delu terena.

Krka je samo jednom na meču ozbiljno ugrozila vođstvo “valjka”, kada su vezanim trojkama Škifića i Kamfora sredinom druge deonice poravnali rezultat, posle povratka iz minusa od 10 poena. Crno-beli su brzo vratili plus na svoju stranu i polako krenuli da grade vođstvo od 14 razlike pred završnih 60 sekundi prvog poluvremena, u kojima su Barič i Stipčević ubacili šuteve van linije 6.75 kojima su “dali veštačko disanje” gostima pred drugih 20 minuta.

Nisu košarkaši beogradskog kluba dozvolili da ih to poljulja u nastavku meča, kao ni to što su svaki njihov pokušaj u prvih pet minuta treće deonice da naprave odlučujući korak ka trijumfu gosti sekli preciznim šutevima van linije 6.75.

Strpljivi su bili crno-beli, svesni činjenice da njihov rival neće u kontinuitetu moći da drži tako visoke procente šuta. Pored toga, Partizan je prvu trojku na meču postigao tek u 19. minutu i bilo je samo pitanje vremena kada će Jaramaz i drugovi početi da ubacuju šuteve sa distance.

A to se desilo nekako u istom trenutku kada su gosti iz Novog Mesta krenuli da posustaju sa “dalekometnom paljbom”. Perkins (dve) i Trifunović (tri) su u drugoj polovini treće i na startu četvrte deonice namestili nišan, postigli pet trojki i pogurali “valjak” ka maksimalnih plus 25 i ubedljivom trijumfu.

PARTIZAN: Mika 5, Pejdž 2 (5 as), Dangubić 9, Stefanović 2, Jaramaz 12 (5 as), Veličković, Perkins 13, Jovanović, Janković 11, Tomas 17 (5 sk, 6 as), Trifunović 11, Mozli 9.

KRKA: Streger, Kemfor 13, Stipčević 11, Vrabac 5, Barič 11, Kosi, Škifić 13, Škedelj, Lapornik 8, Rebec 3, Vučetić 1, Milovanović 2.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike