Ovo je trojka koja će suditi majstoricu Zvezde i Budućnosti, Udruženje sudija izrazilo zabrinutost po njihovu bezbednost

27.05.2021

17:10

0

Autor: Adam Štulić

Čelnici regionalnog takmičenja odredili arbitre za peti meč finala plej-ofa

Ovo je trojka koja će suditi majstoricu Zvezde i Budućnosti, Udruženje sudija izrazilo zabrinutost po njihovu bezbednost
Copyright MN Press

Atmosfera pred majstoricu finala ABA lige dostigla je tačku ključanja. Posle dva meča u Podgorici, Crvena zvezda je nizom saopštenja ukazala na brojne nepravilnosti i sudijske greške na njihovu štetu, zbog čega se dan uoči odlučujućeg meča, koji se igra u petak u dvorani “Aleksandra Nikolić” (20.30), oglasilo i Udruženje sudija regionalnog takmičenja (UKSA).

Rukovodstvo ABA lige odlučilo je da peti meč finala plej-ofa između Zvezde i Budućnosti sudi trojka u sastavu Tomislav Hordov, Josip Radojković i Milan Nedović, za čiju je bezbednost UKSA izrazila zabrinutost.

– Manipuliše se sudijskim ocenama, pa smo zbog istine spremni da objavimo i izveštaje kontrole sa prethodnih utakmica. Zapanjeni smo činjenicom da Sudijska komisija i rukovodstvo ABA lige dozvoljavaju širenje ovakvih neistina bez ikakve reakcije i komentara. Čini se da pojedini pokušavaju da navodnom ugroženošću i nepravdom, opravdaju svoja nerealna i neispunjena obećanja pred početak sezone i tako “pokriju” loše investiran novac i ogroman budžet koji je potrošen – navodi se u saopštenju u kojem se najoštrije osuđuju “svi aktere kampanje koja preti da ugrozi sve uzvišeno, lepo i plemenito što košarka jeste”.

Iz UKSA su naveli da po ko zna koji put, prisustvujemo nedopustivom, nezdravom, nesportskom i nadasve opasnom kreiranju atmosfere linča pred završnicu plej ofa ABA lige.

– Očekujemo da nam se saopšte imena ovlašćenih lica ABA lige i KK Crvena Zvezda. Nadamo se da je jasno da smo prinuđeni na ovakve poteze u cilju očuvanja dostojanstva, sigurnosti i bezbednosti sudija, kao i igrača i drugih prisutnih u sportskoj hali. Želimo da se svi akteri ove poslednje utakmice ugledaju na pokazani visoki profesionalizam i sportski duh učesnika dosadašnjih mečeva na terenu, a mi ćemo se odrediti shodno odgovorima koje tražimo – navodi se u saopštenju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike