Ovo je malo ko očekivao: Zvezda čuva Pavkova, potpisan novi ugovor!

13.08.2021

11:40

0

Srećni i klub i napadač

Ovo je malo ko očekivao: Zvezda čuva Pavkova, potpisan novi ugovor!
Copyright MN Press

Crvena zvezda čuva Milana Pavkova! Pomalo iznenađujuća vest dolazi iz Ljutice Bogdana – snažni napadač potpisuje novi ugovor, kojim ostaje u klubu do 2024. godine!

Napadač koji je zauvek kupio navijače golovima protiv Liverpula, zatim u “večitom” derbiju, pa protiv Milana, obično se nije isticao u tzv. “malim” utakmicama. Dejan Stanković je proletos našao način da ga “probudi”, a onda ga je ove sezone sklonio u stranu.

Pavkov je nekoliko puta bio blizu odlaska, ali su ti transferi propadali iz raznih razloga. Sada se Zvezda izgleda odlučila na drugi put. Novi ugovor, koji ističe godinu dana kasnije od starog, ali je ovo način da se igrač motiviše i da mu se pokaže da se na njega računa.

Svetozar Mijailović, Milan Pavkov i Mitar Mrkela, FK Crvena zvezda

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela istakao je da je Pavkov tip igrača od neprocenjive važnosti.

– Milan Pavkov je jedan od simbola sjajnih rezultata kluba u proteklih nekoliko godina i verujem da će naši navijači biti zadovoljni njegovim ostankom. Postizao je neke veoma važne golove i mislim da će i u narednom periodu nastaviti sa tom praksom. Mali je broj igrača koji su davali golove na tako važnim utakmicama protiv tako velikih protivnika. Jako je teško naći kvalitetnog špica i golgetera, tako da produžetak saradnje sa Milanom Pavkovom predstavlja zalog za budućnost Crvene zvezde u sledeće tri godine.

Pavkov je rekao da je zadovoljan, ali i da je spreman za buduća iskušenja.

– Srećan sam što drugi put produžavamo saradnju. Drago mi je što ću nastaviti da boravim na “Marakani” i u narednom periodu. Idemo u nove pobede, spreman sam za sve izazove koji nas čekaju. Imamo utakmicu u utorak, gde ćemo učiniti sve da se kvalifikujemo za grupu Lige Evrope. Očekujem da ćemo i u narednim godinama biti u Evropi jer Zvezda to zaslužuje, a ja moram da nastavim da radim, jer se ne živi od stare slave. Opravdaću poverenje svih u klubu – podvukao je Pavkov.

On je ove sezone odigrao samo dve utakmice, tačnije samo 60 minuta takmičarskog fudbala. Protiv Vojvodine u prvom kolu Superlige, a onda u drugom poluvremenu poraza od Kairata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike