Ovakav poziv na derbi niko nikada nije uputio! Totenhem i Čelsi pred 170. duel imaju neverovatnu molbu za navijače

06.09.2021

21:45 >> 22:15

0

Autor: Adam Štulić

Ideja je sjajna, ali da li je izvodljiva?

Ovakav poziv na derbi niko nikada nije uputio! Totenhem i Čelsi pred 170. duel imaju neverovatnu molbu za navijače
Copyright Navijači Totenhema pred prvo kolo Premijer lige, Profimedia

Reprezentativna pauza se bliži kraju, klubovi širom sveta se spremaju za nastavak sezona u nacionalnim šampionatima, a posebno zanimljivo biće u Premijer ligi. Preciznije u Londonu, gde će, 19. septembra, 170. gradski derbi igrati Totenhem i Čelsi.

Londonski rivali odlučili su da predstojeći duel učine jedinstvenim u modernoj istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu, tako što su zamislili da njihov okršaj bude prvi sa nultom emisijom ugljenika.

Zbog toga su “pevci” i “plavci” pozvali svoje navijače da na utakmicu dođu biciklama, peške ili javnim prevozom, te da na stadionu jedu samo vegansku hranu. Kako bi sa svoje strane dali doprinos akciji, klubovi su odlučili da ekipe do stadiona putuju u autobusima na biogorivo, dok će pre, za vreme i posle utakmice igrači piti vodu iz razgradivih kartonskih pakovanja, a ne iz plastičnih boca.

Štandovi sa hranom na stadionu takođe će nuditi veliki izbor biljnih namirnica kako bi navijači mogli još više da učestvuju u akciji održivog razvoja.

Ideja je koncipirana na zanimljiv način, ali da li je i ostvariva videćemo veoma brzo. Ipak, bojazan mora da postoji, kada se zna da engleski navijači, koji su uglavnom veliki ljubitelji “old school” fazona, nisu baš najraspoloženiji za raznorazne “novotarije” koje marketing timovi njihovih voljenih klubova s vremena na vreme pokušavaju da im “poture”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike