Ovaj čovek nema nameru da se zaustavi: Medvedev ima razloga za osmeh

17.02.2021

07:07

0

Autor: D. B.

Danil je upisao i 19. uzastopnu pobedu

Ovaj čovek nema nameru da se zaustavi: Medvedev ima razloga za osmeh
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Danil Medvedev je u velikom naletu. Protiv sunarodnika Andreja Rubljeva upisao je 19. uzastopnu pobedu i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Rezultat kaže – 7:5, 6:3, 6:2. Za dva časa i šest minuta igre.

Medvedevu je ovo bila 19. uzastopna pobeda, a poslednji put neki rival ga je pobedio krajem oktobra prošle godine kada je od njega bolji bio Kevin Andreson. Od tada Rus je osvojio turnir u Parizu, pa završni Masters u Londonu, ATP kup.

U kakvom je naletu Medvedev, kome je ovo najveći uspeh na gren slem turnirima, govori i činjenica da je ovo 11. uzastopni meč koji je dobio protiv tenisera iz Top 10 ATP liste. Ova pobeda donela mu je i sigurno treće mesto na ATP listi.

A da bi došao do 19. uzastopnog trijumfa Medvedev je morao da bude bolji od čoveka koji je tokom prošle sezone osvojio pet titula. Rubljev je bio agresivan, ali Medvedev nije paničio ni u jednom momentu. Strpljivo je čekao svoje šanse i gotovo po pravilu ih je koristio. Andrej je dobijao određene bitke, kao što je bila razmena od čak 43 udaraca, ali nije imao ni dovoljno snage ni dovoljno veštine da na kraju dobije i rat.

Pročitajte još

Za mesto u finalu Medvedev će igrati protiv pobednika duela Rafael Nadal – Stefanos Cicipas.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike