Ova četiri tima boriće se za trofej Evrolige kod dama: Srbija sigurno ima predstavnika u finalu, nestvarni niz je nastavljen

19.03.2021

22:55

0

Autor: Adam Štulić

Poznati učesnici Fajnal fora elitnog takmičenja za žene

Ova četiri tima boriće se za trofej Evrolige kod dama: Srbija sigurno ima predstavnika u finalu, nestvarni niz je nastavljen
Copyright MN Press

Srpska košarka imaće sigurno predstavnika u finalu ženske Evrolige, pošto će se na pretposlednjem stepeniku do najvažnijeg klupskog trofeja na kontinentu sastati Šopron, čiji dres nose Jelena Bruks i Tina Krajišnik, i Avenida, za koju nastupa Nikolina Milić.

Drugi polufinalni par čine branilac titule Ekatarinburg i Fenerbahče. Fajnl for elitnog takmičenja za dame održaće se od 16. do 18. aprila, a domaćin turnira biće naknadno određen.

Ekatarinburgu će ovo biti 14 uzastopno učešće F4, pošto je u dvomeču četvrtfinala bio uspešniji od Dinamo Kruska sa ukupno 48 razlike. Šopron je do same završnice stigao zahvalujući veoma ubedljivom trijumfu u prvom meču protiv Asvela (94:66, 62:75), Avenida je ostvarila duplu pobedu u duelu sa Đironom (74:66, 71:65), dok je Fenebahče bio uspešniji od najvećeg rivala Galatasaraja (91:74, 61:71).

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike