Savršen skor Srpkinja u Evroligi: De Kolo gledao bravure Crvendakićeve, Sonja Vasić iks faktor Đirone

04.12.2020

22:41 >> 22:49

0

Autor: N. St.

Odlične partije srpskih košarkašica u elitnom takmičenju

Savršen skor Srpkinja u Evroligi: De Kolo gledao bravure Crvendakićeve, Sonja Vasić iks faktor Đirone
Copyright Promo/FIBA

Bolje nije moglo. Pet od pet. To je skor srpskih košarkašica u mečevima Evrolige koji su danas bili na programu. Slavile su Sonja Vasić (Đirona), Jelena Bruks i Tina Krajišnik (Šopron), Aleksandra Crvendakić (Asvel) i Nikolina Milić (Avenida).

Asvel je u Istanbulu došao do trijumfa protiv Fenerbahčea (70:84). Odličnu partiju pružila je Aleksandra Crvendakić sa 14 poena (4-5 za tri), a sa tribina ih je gledao i prvotimac ekipe Igora Kokoškova Nando De Kolo. Francuz zbog povrede ima više slobodnog vremena, a to je iskoristio da pogleda ovu utakmicu.

Srpski tandem u Šopronu je pomogao da se odbrani domaći teren protiv Landesa (59:70). Jelena Bruks je bila nezaustavljiva (18, 8sk), a pratila ju je Tina Krajišnik (8, 8sk).

Ekipa Avenide je sa Nikolinom Milić (6, 4sk) zadržala maksimalan učinak posle dva kola. Naneli su Dinamu drugi poraz zaredom (74:89). Meč je odigran u Istanbulu, a pitanje pobednika rešeno je u trećoj deonici koju je španski tim dobio sa 24:10.

Pročitajte još: Sistem takmičenja u Evroligi za žene

Da ne beše Sonje Vasić (16, 6sk) ekipa Đirone bi verovatno doživela drugi poraz u eliti. Ovako su, zahvaljujući još jednoj odličnoj partiji srpske košarkašice stigli do drugog trijumfa, ovog puta protiv Familie Schio.

Upravo je Sonja bila iks faktor. U poslednji minut se ušlo u egalu (81:81). Tada je Sonja pogodila prvo za vođstvo, a onda posle promašaja Ačonve poentirala pod faulom, doduše uz promašeno dodatno slobodno bacanje, ali je to bilo dovoljno za bodove.

REZULTATI:
Fenerbahče-Lion 70:84
Landes-Šopron 59:70
Dinamo Kursk – Perfumerijas Avenida 74:89
Jekaterinburg-Riga 104:71
Arka Gdinja-USK Prag 76:85
Đirona-Familia Schio 85:81

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike