Otkrivamo šta očekuje fudbalske klubove iz Srbije tokom priprema u Turskoj

07.01.2021

13:29 >> 15:23

0

Autor: D. B.

Pravila ponašanja biće stroga i u skladu sa aktuelnom situacijom u čitavom svetu

Otkrivamo šta očekuje fudbalske klubove iz Srbije tokom priprema u Turskoj
Copyright MN Press

Većina fudbalskih klubovi iz Srbije pripreme za nastavak Superlige obaviće u Turskoj. Zvuči logično, uostalom tako je bilo i nekih prethodinih godina, odnosno zima. Mada, ove zime ništa nije kao nekih prethodnih.

Pročitajte još

Stvarnost u kojoj živimo žestoko je uticala i na sport i sportiste. Utakmice bez prisustva navijača samo su vrhunac ledenog brega pod nazivim primena epidemioloških mera u velikoj borbi protiv koronavirusa.

A kakvi uslovi čekaju srpske klubove u Turskoj, saznajemo zaobilaznim putem, putem slovenačkih medija.

Naime, u tekstu koji se bavi planom priprema fudbalskog kluba Maribor, portal “siol.net” otkriva na šta je sve ovaj klub, koji je igrati i meč u Beleku protiv Crvene zvezde, morao da pristane da bi se spremao na turskom suncu.

– Centralni deo priprema održaće se u Turskoj. Tamo će temperatura biti bolja, a igrači će raditi na terenima na kojima nije veštačka trava. Svi iz Maribora su navikli na rad u Turskoj i ovo će im biti deseti put zaredom da zimske pripreme obavljaju u ovoj državi – navodi se u tekstu objavljenom na ovom portalu.

A kada je reč o onome što će biti drugačije u odnosnu na sve prethodne godine? Spisak toga je podugačak…

– Tim će biti u strogom “mehuru”. Osim odlaska na terene neće imati priliku da budu u kontaktu sa drugim ljudima. U Trusku će samo oni igrači, treneri i članovi uprave koji budu negativni na PCR testovima. U hotel u kome će tim biti smešten ne mogu da uđu ljudi koji nisu gosti hotela, osim u nekim izuzetnoim situacijama – tvrde iz Slovenije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike