Ostanak Nišlije ne ugrožava budžet kluba: Drugi srpski "sitijevac" rešava važno pitanje

30.05.2021

11:16

0

Mladi Luka Ilić velika želja trenera i direktora Tventea

Ostanak Nišlije ne ugrožava budžet kluba: Drugi srpski "sitijevac" rešava važno pitanje
Copyright Profimedia

Mladi reprezentativac Luka Ilić mogao bi da bude drugi srpski igrač pod ugovorom sa Mančester sitijem, koji će uskoro regulisati pitanje kluba za narednu sezonu.

Ilić je upravo završenu takmičarsku godinu odigrao kao član holandskog Tventea, a uprava i trener istog kluba priželjkuju njegov ostanak u Enshedeu na još godinu dana.

Pre nekoliko dana se za to izjasnio sportski direktor kluba Jan Strojer, a istu takvu želju iskazao je i trener Ron Jans, koji je i najzaslužniji za povratak mladog Nišlije u Holandiju.

Luka je za nas odigrao prvu utakmicu tek 6. decembra. Došao je kasnije, takođe je vrlo mlad. Ima potencijal da postigne više golova, da druge spoji sa golom, ali to smo videli tek u drugoj polovini sezone. Takođe, dobio je glup crveni karton protiv PSV – rekao je Jans, podsetivši na detalj koji je Ilića koštao tri meča suspenzije.

– Možemo ga pozajmiti, to apsolutno ne predstavlja problem za naš budžet. Mislim da može korisiti našem timu. Jan Strojer je isto otvoren za to – rekao je Jans.

Profimedia

Pre Ilića, Slobodan Tedić i Mančester siti su se sagglasili da bivši centarfor Čukaričkog nastavi i ove sezone sa igrama za holandski Cvole. Ivan Ilić, Lukin dve godine mlađi brat, iza sebe ima odličnu sezonu u Veroni i on će nastaviti da igra u gradu Romea i Julije kao igrač italijanskog kluba, koji će iskoristi pravo otkupa od osam miliona evra.

Profimedia

Ostaje još da se vidi kakvu će destinaciju izabrati Filip Stevanović, dojučerašnji mladi fudbaler Partizana. Izvesno je da će sledeću godinu odigrati van Srbije, a sasvim sigurno kao pozajmljeni igrač Mančester sitija daleko od Etihada.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike