Nokautirao koronu, pa onda i "Tarantulu"

05.10.2020

10:14 >> 13:51

0

Autor: 24sedam

Srpski borac Duško Todorović u Abu Dabiju ostavio bez daha Amerikanca Dekvana Tausenda

Nokautirao koronu, pa onda i "Tarantulu"
Copyright SBC

Srpski borac Duško Todorović je i dalje neporažen u MMA svetu. On je pobednički niz (10-0) nastavio u Abu Dabiju, gde je organizovana UFC manifestacija i u kojoj je tehničkim nokautom u drugoj rundi ostavio bez daha i pobede Amerikanca Dekvana Tausenda (34) poznatog po nadimku “Tarantula” kome je ovo bio 33. meč u karijeri.

– Ostvario sam prvu pobedu u UFC oktagonu u mom prvom meču u najvećoj organizaciji. Opravdao sam i svoja i očekivanja svih koji su zajedno sa mnom na ovom putu koji nije ni malo lak. Verovao sam da će biti treća sreća u 2020. gde mi je u martu zbog početka pandemije korona virusa otkazan meč u O2 Areni u Londonu, zatim u julu pred polazak u Abu Dabi ispostavi se da sam dobio koronu. Sada je konačno sve na svom mestu, dišem punim plućima, pobeda je tu i sada gledam ka novim izazovima. Meč u Abu Dabiju je bio filmski i sigurno je da nikada ove trenutke koje sada živim neću zaboraviti. Osećam se kao neki filmski junak, a moj cilj je kao što sam rekao pre nekoliko dana medijima na “Ostrvu borbi”, da budem Novak Đoković svetske MMA scene. To je moj san, moj cilj i neću odustajati dok to ne ostvarim, nadam se da će mi sudbina izaći u susret i dozvoliti da ostvarim moje snove.

Todorovićeva borba je proglašena za najbolju borbu večeri, pa je nagrađen i finansijskim bonusom.

– Velika zahvalnost mom timu, glavnom treneru Jovanu Milićeviću, menadžeru Bojanu Mihajloviću i kondicionom treneru Aleksandru Milićeviću koji su svaki sekund bili uz mene, verovali, radili, disali zajedno sa mnom za ovu pobedu, za ovaj uspeh koji otvara vrata raja. Bez njih sam pre godinu dana, sam u Las Vegasu, jer oni nisu dobili američku vizu, ušao u oktagon i u najvažnijoj i najtežoj borbi karijere zabeležio pobedu i došao do željenog cilja i ugovora sa najjačom svetskom MMA organizacijom, Ultimate Fighting Championship (UFC). Iskreno, prvu borbu pod UFC lentom ne bi mogao bez njih, sa njima je sve bilo mnogo lakše. Bio sam rasterećen, prepušten samo mislima o borbi, dok sam u Americi morao da mislim na million stvari i rešavam sve sam.

Nema odmora za novu UFC zvezdu, odmah mora da se okrene narednoj borbi.

– Do kraja godine trebao bi još jednu borbu da odradim, videćemo gde i kada, sve zavisi i od globalne situacije vezane za virus korona. Ostaje nadati se najboljem, pozitivno razmišljati i vredno raditi za bolje sutra, za pomeranje novih granica. Mogu reći da sam u “Tarantuli” našao novu inspiraciju, njegova priča je i tužna i priča velikog heroja, pokazao je svima da se nikada ne odustaje u ovom poslu ako se istinski voli, želi, ako je to put koji si izabrao. Njemu je pre nekoliko godina umrlo dete, dva brata su mu ubijena u toku ove godine, ali on nikada nije odustao od borbi, od MMA, a sada i nakon četvrtog vezanog poraza u UFC-a izgleda da ni UFC neće odustati od njega i da će mu pružiti novu šansu. Sve su to lekcije svima nama kako treba živeti, kako se uvek i bez rezerve treba boriti za svoje mesto pod suncem, a Bog će to nagraditi – zaključio je Todorović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike