Milena Rašić za 24sedam najavila poslednji ples: EP u Beogradu je prava prilika za oproštaj

27.05.2021

18:45 >> 06:29

0

Jedna od najboljih odbojkašica sveta pričala o odlasku iz Vakifa, reprezentaciji, pauzi u karijeri...

Milena Rašić za 24sedam najavila poslednji ples: EP u Beogradu je prava prilika za oproštaj
Copyright Profimedia

Poslednji zajednički ples odigraće naše odbojkašice tokom leta koje nam predstoji. Vrhunska generacija trenutno u svom vlasništvu ima svetsko i evropsko zlato, a na Olimpijskim igrama će pokušati da dođe do najsjajnijeg odličja i tako zaokruži jednu priču za pamćenje.

Posle toga Terzićevu četu čeka odbrana evropskog trona u Beogradu – kada će ljubitelji odbojke poslednji put neke igračice gledati u dresu Srbije. Milena Rašić (30) je veliku odluku donela ranije, a potvrdila je u razgovoru za 24sedam. Pričala je o oproštaju, ali i o odlasku iz Vakifa, željama za budućnost, očekivanjima…

Prvo da kažem da za budućnost naše odbojke apsolutno ne brinem, pogotovo na poziciji srednjeg blokera. Ovo će za mene biti poslednje leto u dresu reprezentacije. Prava je prilika da se od nacionalnog tima oprostim baš na Evropskom prvenstvu u Beogradu – sa osmehom je Rašićeva saopštila za 24sedam da uskoro završava bitno poglavlje u životu.

MN Press

Milena će se povući u reprezentativnu penziju i zauvek ostati jedno od najznačajnijih imena naše odbojke. Nosila je kapitensku traku, podizala je trofeje, bila na krovu Evrope i sveta. Sa njom u timu pobedničko postolje se podrazumevalo.

– Svaka medalje je posebna priča, drugačiji osećaj… Svake se rado sećam, zaista. Kao maloj mi ni na kraj pameti nije bilo da bih mogla do ovde da stignem, izgledalo je kao nemoguća misija. Ostvarila sam dečiji san, a sada su moji snovi nešto ozbiljniji i recimo da nisu vezani za odbojku. Naravno, volela bih još kolekciju da upotpunim zlatom sa OI, jer mi samo to nedostoje.

Promo/ FIVB

Podmlađena reprezentacija Srbije trenutno učestvuje u Ligi nacija, dok se najjači sastav zajedno sa selektorom Zoranom Terzićem u Beogradu priprema za dva najvažnija takmičenja.

– Svi smo uzbuđeni zbog onoga što nas čeka. Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo su nam ovog leta prioriteti. Uveliko smo krenuli sa treninzima i željno čekamo da sve počne. Samo da nas zdravlje posluži i ne sumnjam da na oba takmičenja možemo da pokažemo naše najbolje igre.

Naše odbojkašice su svesne ko su i šta su. Protivnice ih odavno gledaju sa strahom u očima, a javnost uvek očekuje najviše… Iako znaju da bi dva zlata bila ostvarenje snova, trenutno se ne opterećuju raspletom.

– Ne pričamo međusobno o očekivanjima. Nekako nam je uvek cilj da idemo od utakmice do utakmice, korak po korak. Svesne smo da zbog svih uspeha napravljenih poslednjih godina od nas svi mnogo očekuju, ali pokušavamo da sebi ne nabijamo preterani pritisak, već da prosto uživamo igrajući odbojku.

MN Press

Pre nego što je zadužila opremu nacionalnog tima, Milena je rekla “zbogom” klubu u kome je provela sedam godina. Od turskog Vakifa se oprostila sa još jednom titulom osvojenom u domaćem prvenstvu… Finale nije odigrano do kraja, jer je korona onemogućila Fenerbahče da nastavi borbu posle vođstva 2-0 za Vakif.

– Veoma čudna je bila cela sezona. Kao i svim sportistima, tako je i nama bilo neobično da igramo pred praznim tribinama, trening se nije razlikovao od utakmice. Mentalna snaga je bila vrlo bitna, jer smo morale da pronađemo jaku motivaciju i da je prebacimo na teren. Sve u svemu, ova takmičarska godina je bila zadovoljavajuća, iako se baš u bitnim momentima korona isprečila pa nismo mogle do titule da dođemo na pravi način.

Kad je Liga šampiona u pitanju, Vakifbank je stigao do samog finala u kome je poražen od Koneljana – 3:2. Rašićeva nije uspela da stigne do treće klupske evropske titule, već je ostala na dve…

– Nije bilo lako, ali sa druge strane borile smo se do kraja i mislim da je to bilo pravo finale, kakvo Liga šampiona i zaslužuje. Mnogo lepih poteza, dugih poena i slično. Žao mi je što sa tim trofejom nismo završile sezonu, ali sve je to sport.

Promo/ CEV

Rašićeva je značajan i neizbrisiv trag ostavila u Istanbulu.

-Mogu da kažem da mi je tih sedam godina proletelo. Sećam se prvog treninga i treme kada sam se tek pojavila tu. Od srca sam im zahvalna na svemu, što su me prihvatile kao jednu od svojih. Najlepši deo karijere sam provela baš u Vakifbanku i to će mi biti uspomena za ceo život. Dosla sam u Vakif kao devojčica koja je imala jos mnogo toga da nauči. Zahvaljujući saigračicama, Đovaniju Gvidetiju i svim ostalim trenerima koji su radili sa njim, sam zaista mnogo toga naucila i u neku ruku sazrela uz njih. Odlazim iz Vakifa kao dosta starija, ozbiljnija i zrelija.

Ove godine posle EP Milena neće krenuti put Istanbula…

– Svesna sam toga već. Biću kod kuće i veoma sam srećna i uzbuđena.

Pročitajte još

Tokom naredne sezone Rašićeva neće igrati odbojku. Odlučila je da napravi pauzu.

– Od kraja prošle sezone sam krenula da razmišljam o tome, međutim imala sam jos godinu dana ugovora. Razlog je jednostavan, želim da provedem više vremena sa porodicom, a volela bih da zasnujem i svoju, ako Bog da. Mislim i osećam da je pravo vreme za to – uz osmeh priznaje Milena.

I na klupskoj i na reprezentativnoj sceni već godinama dominira. Kada se čitaju idealne postave, kao po pravilu mora da se čuje njeno ime… Otkad se pojavila na glavnoj pozornici, držala je vrhunski nivo.

– Ne postoji nikakva tajna, jednostavno je. Volim odbojku, volim to čime se bavim i koristim svaki mogući trenutak da uživam u tome. Umora ima na tone, ali se nekako sve to zaboravi kada se stane na teren – zaključila je za kraj razgovora Milena Rašić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike