Beograd domaćin naredna tri fajnal-ejta Lige šampiona

27.05.2021

13:49

0

Autor: Tanjug

Prvi će se održati od 3. do 5. juna ove godine

Beograd domaćin naredna tri fajnal-ejta Lige šampiona
Copyright Profimedia

Velika je čast što je Beograd uspeo da dobije organizaciju fajnal-ejt turnira Lige šampiona u vaterpolu u konkurenciji gradova kao što su Budimpešta, Barselona i Atina, rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić.

Glavni grad Srbije biće domaćin naredna tri završna turnira, prvi će se održati od 3. do 5. juna, a organizator je VK Novi Beograd.

Pročitajte još

– Ove godine Beograd će ugostiti najboljih osam ekipa iz vrha svetskog vaterpola i velika je čast što je Beograd uspeo da dobije organizaciju Fajnal-ejt turnira Lige šampiona u vaterpolu. Tako značajni gradovi u kojima je vaterpolo cenjeni sport kao što su Budimpešta, Barselona, Atina bili su konkurenti, ali na kraju je Beograd domaćin ovog turnira. Nažalost, ove godine nećemo imati publiku na tribinama zbog stanja sa pandemijom korona virusa, ali se nadamo da ćemo sledeće dve godine imati mogućnost da turnir održimo i pred navijačima – rekao je Radojičić na konferencija za medije u Skupštini grada Beograda.

U ime Vaterpolo kluba Novi Beograd, koji je organizator turnira, obratio se Đorđe Pejičić koji je govorio o tehničkim detaljima.

– Takmičenje se održava na bazenima SC “11.april” na Novom Beogradu. Ekipe koje učestvuju su: Pro Reko iz Italije, Hanover iz Nemačke, Ferencvaroš iz Mađarske, Marselj iz Francuske, Jug iz Hrvatske, Breša iz Italije, Barseloneta iz Španije i Olimpijakos iz Grčke. Utakmice uživo publika će moći da prati na kanalima Sport kluba. VK Novi Beograd je kao organizator dobio vajld-kard i sledeće dve godine, biće učesnik fajnal-ejt turnira, koji će takođe biti održani na našim bazenima. Za naš klub ovo je velika čast i potrudićemo se da organizaciju sprovedemo na najvišem mogućem nivou – izjavio je Pejčić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike