Hamilton doneo novi obrt u Formuli 1 zbog poslednjeg kruga u Abu Dabiju!

16.12.2021

10:23

0

Autor: 24sedam

Mercedes doneo odluku o sudbini svoje žalbe zbog poslednje trke u sezoni

Hamilton doneo novi obrt u Formuli 1 zbog poslednjeg kruga u Abu Dabiju!
Tan2021-12-12_16656375_0 - Copyright Tanjug/AP

Za mnoge navijače Luisa Hamiltona dogodio se još jedan neočekivan obrt, pored onog koji je Maksa Ferstapena popeo na šampionski tron Formule 1.

Naime, rukovodstvo ekipe Mercedesa odlučilo je danas da definitivno odustane od žalbe i pravnog osporavanja titule holandskog pilota i to, prema pojedinim britanskim izvorima, na Hamiltonovu preporuku lično.  

Britanac je izvršio pritisak na vodeće ljude u timu želeći da izbegne povlačenje po sudovima u dugom procesu dokazivanja krivice drugih ljudi u organizaciji. On bi neminovno morao da bude svedok druge strane, a na tako nešto nije želeo da pristane, pa sada ne postoji nijedna prepreka kod Ferstapena i Red Bula da nastave sa proslavljanjem titule.

Sam Ferstapen je preko Njujork Tajmsa pozvao konkurente da se pomire sa porazom:

- Ne razmišljam previše o žalbi Mercedesa, jer se osećam kao svetski šampion. Bez obzira šta pokušavali da urade. Pobedili smo na stazi. Osvojili smo kada je bila zelena zastava, zeleno svetlo i prošli smo ih na stazi i oni to nikada neće moći da promene. Trebalo bi da prihvate poraz bez obzira koliko jako boli.

Ovakav epilog sa povlačenjem Mercededa neće uticati na FIA koja će pokrenuti svoju istragu oko dešavanja u poslednjem krugu trke u Abu Dabiju. U Svetskoj automobilskoj organizaciji veruju da je događaj koji je promenio tok šampionata u korist Red Bula napravio veliku štetu ugledu takmičenja kod navijača.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike