Hamiltone, pogrešio sam: Latifi se izvinio jer je "doneo" titulu Ferstapenu!

13.12.2021

20:52

0

Dan nakon odlučujuće trke, prašina u najbržem cirkusu se nije slegla

Hamiltone, pogrešio sam: Latifi se izvinio jer je "doneo" titulu Ferstapenu!
Tan2021-12-12_16656375_0 - Copyright Tanjug/AP

Vozač Vilijamsa Nikolas Latifi indirektno je odredio novog šampiona Formule 1.

Naime, Kanađanin je u finišu trke za Veliku nagradu Abu Dabija udario u zid, zbog čega je na stazu moralo da izađe bezbednosno vozilo. Rasplet situacije najviše je odgovarao Maksu Ferstapenu, koji je iskoristio "gužvu" i smanjio zaostatak za Luisom Hamiltonom, te došao do prve titule u Formuli 1.

Latifi, koji nije završio trku, izvinio se zbog toga što je njegov sudar imao takve posledice, a zatim je i objasnio kako je do incidenta došlo.

 

 

- Mučili smo se sa prijanjanjem u seriji krivina, naročito na mestu na kojem sam izleteo sa staze. Bilo je to problematično skretanje za mene, gume su bile prljave, vazduh je bio prljav i ja sam napravio grešku. Nisam bio svestan situacije do tada. Jasno je da moja namera ni u jednom trenutku nije bila da odlučim pobednika. Prosto, napravio sam grešku i upropastio svoju trku. Mogu samo da se izvinim Luisu Hamiltonu što sam svojim delom napravio priliku za njegovog rivala. Ali, naglašavam, ja sam samo napravio grešku - kazao je Nikolas Latifi.

Latifi je sezonu završio na 17. mestu tabele F1 šampionata sa sedam osvojenih bodova, a manje od njega imali su samo vozači Alfa Romea Antonio Đovinaci i Robert Kubica, kao i Nikita Mazepin i Mik Šumaher iz Hasa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike