Možda je i bolje što se ovo sad dogodilo, nego kasnije kada bude potrebnije: Rukometašice se već okrenule nastavku Svetskog prvenstva

08.12.2021

08:30

0

Sada sledi selidba u Granoljers i nova grupa u borbi za četvrtfinale

Možda je i bolje što se ovo sad dogodilo, nego kasnije kada bude potrebnije: Rukometašice se već okrenule nastavku Svetskog prvenstva
Uroš Bregar tokom meča Srbija - Slovačka - Copyright MN Press

U poslednjem meču grupne faze na Svetskom prvenstvu, rukometašice Srbije poražene su od Ruske rukometne federacije, te su zauzele drugo mesto u grupi B.

Sada ih očekuje selidba u Granoljers i mečevi u novoj grupi. gde će se sa Crnom Gorom, Slovenijom i Francuskom boriti za mesto u četvrtfinalu.

Nakon okončanja grupne faze, selektor reprezentacije Uroš Bregar je komentarisao poslednji duel i propuste u odbrani.

- Ušli smo u utakmicu nervozno, Rusija je povela pa smo se mi nekako vratili. Usledila je reakcija Marije Petrović, rekli su da je to bio čist crveni karton. Bilo je grešaka u odbrani, nismo uradili u prvom poluvremenu neke stvari koje smo se dogovorili, a i isključenje nam je poremetilo ritam. Kada igraš sa Rusijom ne smeš da imaš pogrešne pasove, da imaš neke izgledne situacije sa krila pa ne pogodiš. Rusija je danas bila bolja. Šteta je to što kad smo imali rezultat 9:8 da su oni napravili seriju od 7:0 i došli do 15:9. Ali to je sport, moramo da dignemo glave i da idemo u sledeći meč sa maksimumom i moramo da popravimo greške koje smo pravili - smatra selektor Bregar, prenosi zvanični sajt RSS-a.

U grupi, Srbija je zabeležial dve sigurne pobede, nad Poljskom i Kamerunom, dok su Ruskinjama dale 22 gola, ali primile 10 više.

- Teška utakmica i težak poraz. Moramo da se podignemo psihički i da se spremimo za narednu fazu. Moramo da podignemo glave gore i da se pobrinemo da u sledećim utakmicama sve bude kako treba, kako mi znamo i kako se dogovorimo u svlačionici, jer možemo mnogo bolje. Danas se eto dogodilo da bude ovako i teško nam je. Svakako nas je i crveni karton Marije Petrović u prvom poluvremenu poremetio. Pale smo i pokušale smo na sve načine da se podignemo, ali nije moglo danas. Nadam se, odnosno sigurna sam da ćemo se podići u sledećim utakmicama i da ćemo dati svoj maksimum. Ništa još nije gotovo, imamo još utakmica i pre svega mislim da mi možemo mnogo više i daćemo sve od sebe da stvarno odigramo sledeće mečeve kako treba i da to bude na jednom dobrom nivou - kazala je nakon meča Jelena Agbaba

Mlada Jovana Jovović bila je pravo osveženje u igri srpskog tima, ali nažalost to nije bilo dovoljno kako bi rezultat bio povoljniji po našu reprezentaciju.

- Mislim da nam u ovoj utakmici nije nedostajalo borbe i želje. Svakako da smo hteli da izvučemo dva boda i iz ove utakmice i da sa četiri boda odemo u sledeću fazu, ali kao da se neke kockice nisu poklopile. Mislim i da je crveni karton Marije Petrović u prvom poluvremenu za nas bio veliki gubitak, kako u odbrani, tako i u napadu. Do 17, 18 minuta smo držale rezultat, čak smo i povele u jednom trenutku. Mislim da je malo bilo i sudijskih grešaka, da smo bile sa igračem manje u većem delu utakmice. Čekaju nas bitni mečevi u sledećoj fazi, gde mislim da imamo šta da tražimo - Jovović i dodala:

- Mi i pre i posle utakmice imamo razgovore međusobno, ovoga puta je kapiten Jovana Stoiljković održala jedan govor, da ne treba da padamo posle ove utakmice. Mislim da imamo kvalitet i da to možemo da pokažemo u sledećoj fazi. Možda je i bolje što se ovo sad dogodilo, nego kasnije kada bude potrebnije. Sad sa dva boda idemo u narednu fazu i daćemo sve od sebe - zaključila je Jovana Jovović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike