Nastavlja se maraton Novog Beograda: Taktiku za Ferencvaroš Vujasu priprema Jakša

29.11.2021

13:29

0

Nakon uspešnog turnira u Regionalnoj ligi, vaterpolisti Novog Beograda nastavlju takmičenje u Ligi šampiona

Nastavlja se maraton Novog Beograda: Taktiku za Ferencvaroš Vujasu priprema Jakša
20211016npVujasinovic01 - Copyright MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda prethodnih dana obeležili su prvi turnir Regionalne lige.

Naime, u pet dana, na 11. aprilu, upisali su svih šest pobeda. I to kakvih!

A već dan kasnije, čeka ih novi izazov. Nastavlja se Liga šampiona, pa će srpska ekipa u četvrom kolu gostovati u Mađarskoj, Ferencvarošu

U prethodna tri kola, Novi Beograd je zabeležio dve pobede, nad kragujevačkim Radničkim i splitskim Jadranom, dok su poraženi od grčkog Olimpijakosa

- Meni jeizuzetno lako da pripremim ovu utakmicu, pošto će Jakša da uradi sve što se tiče taktike, pa će biti mnogo lakše - našalio se najpre trener Novog Beograda, Vladimir Vujasinović.

- Igramo protiv ekipe koja je u vrhu svetskog vaterpola već godinama, evo Jakša je sa njima osvajao trofeje, uključeno i Liša šampiona i Super Kup. Ekipa se promenila dosta u odnosu na prošlu godinu, ali je kostur ekipe ostao isti, tako da nas očekuje izuzetno težak posao. Na meni je da odmorim momke i da sutra uđemo u neku pripremu. Da sutra, nakon ovog turnira, fizički uđemo na najbolji mogući način, to je primarni zadatak. Oni imaju tri boda iz tri utakmice, ali nijednu nisu izgubili. Jedna od retkih neporaženih ekipa u Ligi šampiona i sigurno da im je ova utkamica jako bitna i ako izgube, naći će se u teškom položaju. Možemo da očekujemo sve i svašta, na nama je da uz pravu fizičku i na kraju, psihološku pripremu, tu utakmicu krenemo od samog početka, jer ako se budemo palili posle prvih pet, šest minuta ili u drugoj četvrtini, u ovom slučaju će biti možda i kasno - kazao je Vujasinović o predstojećem susretu.

Vujasinović o Regionalnoj ligi

- Turnir je bio naporan za sve. Sve ekipe su iz utakmice u utakmicu imale padove, dobre igre, čak i za vreme jedne utakmice, timovi su menjali raspoloženje po dva, tri put. To se videlo i na našoj utakmici protiv dubrovačkog Juga, gde smo u poslednjih desetak minuta utakmice dali sedam golova, a toliko smo dali  u prethodne tri četvrtine. Izuzetno napornih pet dana, pre svega na psihološkom planu, ali mislim da smo izašli jači, nego što smo bili na početku turnira. Bez obzira na fizički umor i sve što smo preživeli u proteklih pet dana, mislim da su nam utakmice izuzetno koristile u nekim automatizmima i u igri odbrane i napada. Prezadovoljan sam prikazanim, rezultatom i onim što je najbitnije, da smo jači danas, nego što smo bili u sredu - istakao je strateg Novog Beograda.

- Što se tiče taktike, to neću da vam otkrivam, još uvek, videćete na utakmici - uzvratio je Nikola Jakšić treneru, pa nastavio:

- Što se tiče same utakmice, sve je manje-više rečeno, igramo protiv jedne vrhunske ekipe, koja je eto izvukla samo tri boda. Svaku utakmicu su vodili, trebali su da dobiji, ali možda je to i neki faktor koncentracije. U jako su teškoj situaciji i znam da će njima ova utakmica biti jedna od najbitnijih ove sezone i da će ući u utakmicu sa 110 posto. Mi posle Jadranske lige, idemo direktno tamo, bez obzira što smo odigrali tih šest utrakmica u pet dana. Znamo zbog čega idemo i idemo da damo maksimum i da pobedimo. Ponavljam, utakmica uopše neće biti laka. Sve zavisi od nas, ako od samog početka budemo u našem ritmu, trebalo bi da sve bude kako treba - zaključio je bek Novog Beograda, nakon čega se ponovo ukljućio Vujasinović:

- Jakša inače nije igrao šest utakmica, nego pet - dobacio je trener sa osmehom, a mladi igrač je imao spreman odgovor:

- Nisam mogao, ja sam hteo, ali trener - uzvratio je Jakšić.

Medijima se obratio i sportski direktor ekipe, Slobodan Soro, koji je istakao zadovoljstvo zbog uspešno okončanog turnira u Regionalnoj ligi.

- Naš vaterpolo maraton koji je počeo prošle nedelje i dalje traje. Završena je Regionalna liga, rezultatski uspešno. Pobedili smo u svim utakmicama, od srede uveče do nedelje ujutru. Sledeći korak je utakmica protiv Ferencvaroša sutra. Oni se trenutno ne nalaze u najboljoj situaciji. Imaju samo tri boda iz tri utakmice, tako da je za njih izuzetno bitna utakmica, ako misle da ostvare dobar plasman na kraju grupnog dela Lige šampiona. Što se tiče naše ekipe, kao i uvek idemo na pobedu, jer takav je naš sastav i takav je naš nastup u svakom takmičenju i utakmici ove godine - kazao je na početku obraćanja medijima sportski direktor ekipe Slobodan Soro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike