Najveća boks zvezda današnjice ide u tešku kategoriju? Već je izazvao šampiona koji je 15 kila teži

19.11.2021

15:36

0

Kanelo Alvarez po svaku cenu hoće da uđe u istoriju, ali da li je ovo preterano?

Najveća boks zvezda današnjice ide u tešku kategoriju? Već je izazvao šampiona koji je 15 kila teži
profimedia-0594027081 - Copyright Profimedia

Najveća bokserska zvezda današnjice, Meksikanac Saul "Kanelo" Alvarez mogao bi da pređe u tešku kategoriju!

To je rekao promoter Edi Hern. Kanelo je nedavno zaustavio Kejleba Smita i osvojio IBF pojas u supersrednjoj kategoriji i tako postao neprikosnoveni kralj te kategorije. Kao i mnogo drugih Meksikanaca, Alvarez je karijeru počeo jako mlad, već sa 15 godina.

Težina mu je varirala, ali se takmičio u superlakoj i velter kategoriji. Titule je osvajao u četiri kategorije – supervelter, srednjoj i poluteškoj, uz supersrednju. Sada je odlučio da izazove šampiona kruzer kategorije Ilungu Makabua i WBC je to prihvatio!

To bi značilo da bi skočio iz kategorije u kojoj je maksimalna težina 76,2 kilograma u onu gde je gornja granica 90,7!

Ipak, Hern, koji je u nekoliko navrata promovisao Kanela, veruje da bi bokserska superzvezda mogla da ode čak do TEŠKE kategorije. Alvarez jeste agresivan, fantastičan bokser, jakog udarca i čelične brade, skoro savršene tehnike, ali je visok tek 171 centimetar…

Tanjug/AP Photo/Steve Marcus
 

- Mislim da Kanelo i (njegov trener) Edi Rejonso traže izazove. Oni traže večnost i zaostavštinu, što je fantastično za sport. Makabu je kruzeraš i pobeda nad njim bi mu doneli još jedan šampionski pojas i još više ljudi bi pričalo o njemu, tako da mislim da je to dobar izbor.

Ipak, teška kategorija je ona u kojoj vladaju dvometraši, bez težinskog ograničenja…

- Mogao bi da se bori u teškoj kategoriji. Vidite Usik nije veliki teškaš, Trevor Brajan takođe ima pojas. Može li da se nosi sa njima? Ali, prvo kruzer. Sviđa mi se borba protiv Makabua. Mislim da je opasno, ali i uzbudljivo. Kao što sam rekao, Saul i Edi hoće da ispišu istoriju – rekao je Hern.

Informacije radi, Usik je visok 191 centimetar, a Brajan 193. I istina je da nisu krupni teškaši. Entoni Džošua je visok 198, ali je izuzetno veliki i mišićav. Diontej Vajlder je visok 201, a Tajson Fjuri 206 centimetara…

No, ovo su Hernove prognoze, a Kanelova odluka da izazove kruzer šampiona je svakako vrlo zanimljiva. Videćemo gde su granice najpopularnijeg boksera današnjice.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike