Zvezda potopila Nais, Šabac bolji od Valisa: Crveno-beli spremni za Savonu!

13.10.2021

21:01

0

Zaostale utakmice drugog kola Superlige

Zvezda potopila Nais, Šabac bolji od Valisa: Crveno-beli spremni za Savonu!
vaterpolo - Copyright Foto: SD Crvena zvezda

Favoriti ostvarili pobede u zaostalim utakmicama drugog kola Superlige Srbije u vaterpolu.

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Nais sa 18:6, dok je Šabac u svom prvom meču u Super ligi bio bolji od Valisa sa 11:8.

Crveno-beli su ovaj meč dočekali u jako dobroj atmosferi, posle plasmana u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona i opravdali su ulogu favorita.

Već posle osam minuta je bilo 5:1, na poluvremenu 9:1 i ekipa Aleksandra Filipovića je rutinski privela meč kraju. Filip Gardašević je prednjačio na listi strelaca sa četiri gola, dok je Petar Smiljević postigao dva, a Rodoljub Gajić i Miloš Vukićević po jedan. Zvezda će u narednim danima otputovati u Italiju, gde je 16. oktobra očekuje prvi meč treće runde kvalifikacija sa Savonom.

U Šapcu je bilo mnogo zanimljivije. Valis je tri puta dolazio do prednosti u prvoj četvrtini, ali su domaći u drugom periodu preokrenuli i stekli su dva gola razlike (6:4). U nastavku je Šabac održavao gol do dva prednosti i u poslednja dva minuta utakmice se ušlo sa rezultatom 9:8 u korist domaćih.

Šapčani su tada postigli gol sa igračem više, a u poslednjem minutu su još jednom zatresli mrežu, za pobedu od 11:8, Istakao se Mihailo Repanović sa tri gola, dok su Petar Stanić i Kristian Šulc dodali po dva. Kod gostiju je Stefan Porobić postigao tri, a Luka Trajković dva gola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike