Ispunjen najveći uslov da Srbin sedne na klupu Poljske! Igrači su novog predsednika pitali samo jedno: Da li je Grbić selektor?

29.09.2021

16:46

0

Autor: A. Š.

Sebastijan Sviderski na čelu poljske odbojke

Ispunjen najveći uslov da Srbin sedne na klupu Poljske! Igrači su novog predsednika pitali samo jedno: Da li je Grbić selektor?
Copyright MN Press

Najveći uslov da Nikola Grbić sedne na klupu Poljske je ispunjen. Novi predsednik tamnošnjeg odbojkaškog saveza postao je Sebastijan Sviderski, koji je u utorak preuzeo dužnost i već se bacio na najveći posao – izbor selektora muške i ženske seniorske selekcije.

Poljski mediji su prethodnih dana pisali da je jedan od najboljih tehničara svih vremena među glavnim kandidatima za selektora Poljaka, a pošto je Sviderski preuzeo čelnu funkciju u nacionalnom savezu, Srbinu su značajno porasle šanse da se vrati u reprezentativnu odbojku.

Grbić i Sviderski sjajno su sarađivali u poljskoj Zaksi, koju su doveli do evropskog trona, a sada bi u tandemu mogli da jure najveća dostignuća i na nacionalnom nivou.

- Povezani smo, ali ne bih bio mudar da o tome govorim javno. Sa Nikolom smo mnogo dobili, vredno je radio i uspeo je da izgradi sjajan tim ljudi – rekao je Sviderski.

Olakšavajuća okolnost za Poljake je i to što Grbić ne bi imao ništa protiv da sedne na klupu jedne od najboljih svetskih reprezentacija, čiji igrači s nestrpljenjem čekaju ime novog trenera.

- U prvim porukama čestitki od igrača preovladavala su pitanja tipa: „Šta je sa trenerom?“ „Šta je sa Nikolom?“ „Da li će to biti Nikola?“ To je i njihov jasan signal – kazao je Sviderski, koji je priznao da uskoro planira razgovore sa Srbinom i njegovim klubom.

- Moraću da razgovaram sa Nikolom, kao i sa rukovodstvom Peruđe. Kakve će biti odluke, rezultati? Molim vas, dajte mi malo vremena – kazao je Sebastijan Sviderski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike