Uspomene i druženje za ceo život: Sportski dan u Bloku 21, uz pomoć FSS i Arene, ovako se vodi računa o mladima

25.09.2021

17:38

0

Autor: 24sedam

Sada već tradicionalna manifestacija posvećena deci održana je četvrti put

Uspomene i druženje za ceo život: Sportski dan u Bloku 21, uz pomoć FSS i Arene, ovako se vodi računa o mladima
Copyright Printscreen/YouTube

Novobeogradski blok 21, četvrtu godinu u nizu organizuje manifestaciju Sportski dan, koja je namenjena najmlađima, a koja se tradicionalno, u organizaciji Sportskog društva Ušće i uz podršku TV Arena sport i Fudbalskog saveza Srbije, održava poslednjeg vikenda u septembru.

Mališani iz ovog dela Novog Beograda mogli su da odmere snage u fudbalu, košarci, šahu, streljaštvu i mnogim drugim sportskim disciplinama, a uz to da provedu kvalitetno vreme u prirodi i druženju.

- Sportsko društvo "Ušće" je najstarije na Novom Beogradu, a mi smo ga te 2018. godine ponovo aktivirali. Najpre je sve krenulo od fudbala, da bismo spontano uključili i ostale aktivnosti, poput šaha, stonog tenisa i drugih sportova. Prvi dan ovog četvrtog izdanja manifestacije posvećen je najmlađim sugrađanima, a sutra će učešće uzeti tinejdžeri i malo stariji učesnici - kaže u razgovoru za TV Arena sport jedan od organizatora, Zoran Đukić.

Postavljanje terena za košarku je pomogao Košarkaški savez Srbije, a značajnu ulogu u organizaciji imali su Arena Channels Group i Fudbalski savez Srbije.

- Arena Channels Group kao društveno odgovorna kompanija ima ulogu da podržava ovakve akcije, jer je potrebno stimulisati decu da se bave sportom i stiču sportske navike. Ovakvim akcijama se stvara zdrava nacija i mi ćemo uvek biti tu uz njih - poručio je direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić.

U ime Fudbalskog saveza Srbije akciju je podržao direktor mlađih reprezentativnih selekcija Nikola Lazetić:

- Fudbalski savez Srbije kao krovna fudbalska organizacija u zemlji mora da bude uključen u ovakve akcije. Pozivam sve osnovne škole koje žele da organizuju bilo šta slično da nam se jave i mi ćemo biti tu da im pomognemo, jer naš cilj je da se što više dece bavi sportom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike