Točak bukvalno prešao preko glave Hamiltonu: Formula 1 objavila novi snimak udesa (Uznemirujući video)

15.09.2021

05:46 >> 06:28

0

Prava je sreća što je Britanac ostao nepovređen

Točak bukvalno prešao preko glave Hamiltonu: Formula 1 objavila novi snimak udesa (Uznemirujući video)
Copyright Printscreen/Youtube

O udesu Maksa Ferštapena i Luisa Hamiltona na stazi u Monci još će se pričati.

Mnogi, pa čak i čuveni Ralf Šumaher, upozoravaju da borba koju vode Holanđanin i Britanac iskače iz okvira sporta, ali izgleda da upozorenja nisu dovoljno ozbiljno shvaćena.

Nakon što su svi prošli bez ikakvih povreda i nakon što se vozač Mercedesa oglasio i zahvalio “oreolu” i bogu što su ga zaštitili jer ga je bolid Ferštapena udario u glavu, pojavio se si snimak koji tačno pokazuje šta je to Hamilton preživeo.

I zaista, jedino što čovek može da uradi je da se zahvali svima i svemu ne samo zato što nije povređen, nego za to što je ostao živ. Uznemirijući video objavila je Formula 1 na društvenim mrežama.

Snimak je napravila kamera koja pokriva 360 stepeni, a koja se nalazila na prednjoj strani Hamiltonovog bolida. Jasno se vidi da točkovi bukvalno prelaze preko glave Britancu i, ponovićemo, pravo je čudo da sve nije imalo mnogo teži epilog.

Nadamo se da će čelnici “najbržeg cirkusa na svetu” ozbiljno shvatiti sve što se izdešavalo i da ih činjenica da je Hamilton prošao bez povreda neće uljuljkati i dati im lažan utisak sigurnosti.

Ovakve stvari ne smeju da se ponove više nikad. Možda je vreme za pooštravanje kazni jer oduzimanje tri boda Ferštapenu za narednu trku ne deluju kao nešto što šalje upozoravajuću poruku.

pročitajte još:

Iako je Ferštapen odmah tvrdio kako mu rival nije ostavio mesta i kako je zbog toga došlo do udesa (ne isključujemo da je u pravu), moramo se zapitati da li je nečiji život toliko izgubio na vrednosti da je bitnije proći kroz krivinu pre protivnika nego paziti na bezbednost svih na stazi.

Vreme je za ozbiljnu reakciju. Dok ne bude kasno!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike