Kovač posle predaje evropske krune: Šteta, šteta! Italijani su više želeli

19.09.2021

05:49 >> 06:02

0

Autor: Adam Štulić

Selektor odbojkaša prokomentarisao poraz u polufinalu EP

Kovač posle predaje evropske krune: Šteta, šteta! Italijani su više želeli
Copyright Slobodan Kovač foto: CEV

Srpski odbojkaši neće braniti kontinentalni tron. Izabranici Slobodana Kovača u polufinalu prvenstva Evrope u Poljskoj poraženi su od Italije (3:1), u meču čiji je tok u dobroj meri odredio prvi set.

Orlovi su posle velike borbe prvi stigli do set lopte, koju su Italijani uspeli da sačuvaju i potom, iz četvrtog pokušaja, dođu do početnog vođstva.

Sigurno da je prvi set završen u našu korist, drugačije bismo pričali. Mlada ekipa Italije je više od nas želela pobedu. Igrali su stvarno dobro, za razliku od nas koji smo samo na trenutke. Umesto da smo četvrti set krenuli pozitivnije, mi smo krenuli 0:5, oni su dobili krila i priča je završenarekao je posle meča Kovač.

Smatra selektor Srbije da je u igri „orlova“ bilo mnogo prostora za bolje izdanje.

Šteta. šteta! Mislim da smo mogli da igramo mnogo bolje kao tim, ali protivnik nam nije dozvolio. Nismo imali dobro veče, ali u svakom slučaju komplimenti za mladu Italiju. Mi moramo da budemo jaki u glavi i spremni za narednu utakmicu.

Srbija će se u borbi za treće mesto, u nedelju od 17.30 boriti za selekcijom domaćina Poljskom, koju je Kovač uoči polufinala kritikovao zbog termina utakmica.

Pročitajte još

Nije dobro što je ovako, ali treba da se igra. Protiv Italije je bilo u igri finale, danas treba da bude mnogo velika borba sa domaćinom i punom dvoranom. Biće oni umorni, mi ćemo biti umorni, ali mislim da treba da preovlada želja za osvajanjem medaljeporučio je Kovač.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike