Srbija i Turska redovno vode velike ratove: Odbojkašice za finale sa dobro poznatim rivalkama

02.09.2021

05:27 >> 09:11

0

Selektor Zoran Terzić veruje u želju i motiv

Srbija i Turska redovno vode velike ratove: Odbojkašice za finale sa dobro poznatim rivalkama
Copyright Zoran Terzić/MN Press/Ivica Veselinov

Svi su još pre početka turnira na Evropskom prvenstvu u odbojci za žene kao sigunre polufinaliste videli Srbiju i Tursku. I bili su u pravu.

Nakon sinoćnje pobede nad Francuskom izabranice Zorana Terzića zakazale su duel sa starim rivalkama Turkinjama. Duel, koji će po mnogo čemu ličiti na onaj od pre dve godine u finalu EP.

Tada se igralo u Turskoj, a naše odbojkašice su uspele da uutkaju celu dvoranu i ostvare senzacionalnu pobedu. Verujemo da će Maja Ognjenović i ekipa i u Beogradu pronaći recept da savladaju odlične rivalke. Verujemo mi, a veruje i selektor Terzić.

Ivica Veselinov / MN PRESS

– Ne samo da smo prošli finalisti, nego poslednjih dugo godina ratujemo sa njima. Pobedili smo ih 2015. za bronzu, pa 2017. smo ih dobili u polufinalu, pa 2019. u finalu… I 2011. u polufinalu. Redovno ratujemo u završnicama šampionata. Izuzetno su dobra ekipa, sastavljena od odličnih igrača sa vrlo dobrom klupom. One igraju u jednoj od najjačih liga na svetu. Još jedan detalj je važan, koji može da odluči, a nadam se da neće biti na njihovoj strani, a to su želja i motiv – poručuje Terzić, pa ddoaje da zna da će Turkinje silno želeti osvetu za sve te silne poraze:

Pročitajte još:

– Oni će biti izuzetno motivisani, ne samo da nam vraćaju dugove iz Ankare, i od pre toga, nego da dođu najzad do tog zlata, koje nemaju, a do kog su bile blizu nekoliko puta. Biće vrlo teško pobediti tu utakmicu, ali uz pravu želju i motivaciju i relaksiranu igru imamo šanse.

Polufinalna utakmica između Srbije i Turske igra se u Areni u petak od 17 časova, dok će se za drugo mesto u finalu boriti Italija i Holandija tri sata kasnije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike