Vardar izbačen sa "fajnal fora"! Veselin Vujović besni: Ovo je sramota!

02.09.2021

10:43 >> 10:44

0

Ceo tim mora u izolaciju

Vardar izbačen sa "fajnal fora"! Veselin Vujović besni: Ovo je sramota!
Copyright Veselin Vujović, Profimedia

Rukometaši Vardara izbačeni su sa završnog turnira SEHA lige, jer je jedan igrač bio pozitivan na koronavirus!

Izvršni odbor SEHA lige vanredno se sastao i odlučio da ne može da dozvoli Vardaru učestvovanje na “fajnal foru” u Zadru ovog vikenda. Pošto je Vardar u četvrtfinalu igrao protiv Zagreba, hrvatski šampion će igrati umesto njega, piše Index.hr.

Zagreb je u utorak pobedio Vardar u revanšu četvrtfinala sa 25:22, ali je makedonski tim u prvom meču slavio 24:20 i tako izborio završnicu. Hrvatski šampion ide na završni turnir kao četvrtfinalista sa najboljim učinkom.

Do preokreta je došlo kada je golman Vardara Borko Ristovski bio pozitivan na testiranju, tako da su svi sa kojima je bio u kontaktu otišli u izolaciju.

Trener Vardara Veselin Vujović je pobesneo posle ove odluke.

– Kakva sramota! Kažu da je pozitivan samo Borko, a za sedmoricu igrača nije prošlo 14 dana od druge doze vakcine pa su kritični. Hteli smo da se ponovo testiramo, ali nam nisu dali. Svi imamo PCR testove, tražili smo da ih ponovno urade. Hteo sam da idem s 11 igrača koji imaju potvrdu o vakcinaciji, ali nam nisu dozvolili.”

Vardar je zbog koronavirusa u Zadar hteo da pošalje drugi tim. Pozvali su pet igrača iz drugog tima da iz Skoplja dođu u Zagreb, a onda odu za Zadar. Taj predlog je odbijen.

– Posle interne rasprave izvršni odbor je proverio je dokumenta i preporuke i složio se s visokom odgovornošću i svešću da ne može ugroziti takmičenje i zdravlje svih učesnika – navedeno je iz SEHA.

Beloruski Meškov Brest, koji je trebalo da igra protiv Vardara u polufinalu, pretio je da neće igrati ako se Makedoncima zabrani nastup, piše 24rakomet. Videćemo šta će biti sa tim pritiskom.

“Fajnal for” počinje u petak.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike