Idemo momci na odbranu zlata, odbojkaši Srbije startuju na Evropskom prvenstvu

02.09.2021

12:14 >> 12:23

0

Autor: Milan Nastić

Orlovi u prvom kolu igraju protiv Belgije

Idemo momci na odbranu zlata, odbojkaši Srbije startuju na Evropskom prvenstvu
Copyright MN Press

Odbojkaši Srbije kreću takmičenje na Evropskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Poslednji šampioni Starog kontinenta startuju večeras (20.30) mečom protiv Belgije, a u Grupi A se nalaze još Grčka, Poljska, Portugal i Ukrajina.

Selektor Slobodan Kovač nije krio da su ambcije reprezentacije odbrana titule Evropskog prvenstva i da spremno dočekuju ovaj šampionat.

Pročitajte još

– Nadam se da sam uradio pravu stvar i da će igrači koji odlaze na prvenstvo biti na nivou, a svi zajedno ćemo se truditi da imamo što bolje rezultate -, rekao je Kovač na konferenciji za medije.

Reprezentativac Srbije Marko Podraščanin istakao je da odbojkaši imaju kvalitet i da imaju snagu da se vrate kući sa medaljom.

– Posedujemo kvalitet, imali smo dosta dobre klupske sezone. Možda ne kao pre dve godine, kada smo u Parizu pokorili Evropu, ali imamo snagu da se kući vratimo sa medaljom – rekao je Podraščanin.

Na spisku igrača koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu su: tehničari: Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori: Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera: Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri: Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači: Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Pavle Perić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike