Mi smo šampioni i hoćemo medalju: Uroš Kovačević poslao jasnu poruku rivalima pred nastavak EP

02.09.2021

21:48 >> 21:53

0

Odbojkaši krenuli ka odbrani titule prvaka Evrope

Mi smo šampioni i hoćemo medalju: Uroš Kovačević poslao jasnu poruku rivalima pred nastavak EP
Copyright Uroš Kovačević/MN press/vm

Ubedljivo i sigurno izgledali su odbojkaši Srbije u najvećem delu prvog meča na Evropskom prvenstvu. Baš onako kako izgledaju i odbojkašice koje čekaju polufinalni meč sa Turskom.

Pad u igri u jednom delu drugog seta iskoristili su Belgijanci da ne pretrpe pravu katastrofu, pa je konačnih 3:1 za Srbiju pravi pokazatelj dešavanja na terenu u Poljskoj.

Iako su svi naši odbojkaši odradili posao na vioskom nivou, učinkom se izdvojio Uroš Kovačević sa 27 osvojenih poena. Naš as je nakon meča konstatovao da je želja svih ponavaljanje rezultata sa prethodnog EP i podizanje trofeja.

– Mi smo šampioni, hoćemo medalju. Evropsko prvenstvo je veoma jako, naš cilj je medalja. Voleli bismo da ponovimo zlato, ali je teško o tome sada pričati – rekao je Kovačević, pa se osvrnuo i na premijernu utakmicu sa Belgijancima:

– Ne znam šta je bio ključ pobede, igrali smo veoma dobro, oni su bili dobri u trećem setu. Osvojili su ga. Mi smo znali da hoćemo trijumf i to smo i učinili. Podigli smo nivo igre u nastavku i slavili.

pročitajte još:

Odbojkaši Srbije naredn meč igrau već u petak (20.30), a protivnik će im biti Ukrajina, pa bi sve osim još jedne pobede izabranika selektora Slobodana Kovača bilo ravno senzaciji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike