Basketaši polovični, ali prvi u grupi: Sledi eliminaciona faza Evropskog prvenstva u prelepom ambijentu u Parizu!

11.09.2021

20:00 >> 21:30

0

Autor: A.S.

Četvrtfinalni duel sa ekipom Francuske, na programu je u nedelju od 15:10

Basketaši polovični, ali prvi u grupi: Sledi eliminaciona faza Evropskog prvenstva u prelepom ambijentu u Parizu!
Copyright Vasić i Ratkov Foto: Fiba3x3

Basketaši Srbije zabeležili su pobedu i poraz na startu Evropskog prvenstva u Parizu. Trijumfom nad selekcijom Belgije rezultatom 20:12, srpski tim krenuo je u odbranu evropskog trona, dok su u drugom duelu grupne faze, poraženi od Ukrajine sa 21:17.

Uprkos polovičnom učinku, Srbija je zauzela prvo mesto u grupi, pa će u četvrtfinalu igrati sa drugoplasiranom ekipom grupe C, Francuskom, a taj duel na programu je u nedelju od 15:10.

Pročitajte još:

Ulogu favorita Srbija je pokazala od starta prvog duela, pa su nakon 5:1, poenima Pašajlića i Vasića, otišli na 8:3. Raznovrsniji napad srpskog tima, doprinosio je sve većoj razlici, pa je tako na četiri minuta do kraja, Srbija vodila sa 12:4. Tek u finišu, Belgijanci su ublažili poraz, ali se pobeda Srbije nijednog trenutka nije dovodila u pitanje. Odbrane Ratkova i poeni Majstorovića bili su dovoljni za pobedu na startu Evropskog prvenstva rezultatom 20:12.

 

Na startu drugog meča u grupnoj fazi, Ukrajina je iznenadila srpsku ekipu, te su prednost koju su stekli u prvim napadima, sačuvali i nakon tri minuta, 8:5. Prišla je Srbija na -1, ali su Ukrajinci agresivnijom igrom u reketu, vraćali nešto sigurniju prednost. Na četiri minuta do kraja, poenima sa penala, otišli su na 16:13, dok su srpski reprezentativci imali problema pri šutu sa distance. Mogla je Srbija do izjednačenja, ali je prodor Pašajlića i pad pod košem, okarakterisan kao faul srpskog basketaša, pa su Ukrajinci vodili sa 18:15. Dvojka Majstorovića vratila je Srbiju u igru, ali su ubrzo Ukrajinci ponovo završili na liniji penala, i sa tri slobodna bacanja upisali pobedu, 21:17.

Pročitajte još:

Tako je Ukrajina obezbedila plasman u eliminacionu fazu, dok su Belgijanci takmičenje okončali u grupi.

Srbija: Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, Miroslav Pašajlić

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike