Bruka, tuga, bes - zar je ovo boks?! Neko je velikom Holifildu dao da se vrati u ring da gledamo poniženje

12.09.2021

08:21 >> 11:43

0

Kako je iko mogao da pomisli da ovo ima smisla?

Bruka, tuga, bes - zar je ovo boks?! Neko je velikom Holifildu dao da se vrati u ring da gledamo poniženje
Copyright Vitor Belfort i Evander Holifild, AP Photo/Rebecca Blackwell

Kakva tuga i kakva tragedija. Kao da nismo znali šta će se desiti, ali je ipak neko dozvolio da vidimo ovaj čemer.

Nekadašnji MMA šampion Vitor Belfort odmah na početku egzibicije u subotu pokazao je zašto penzionisani, 58-godišnji Evander Holifild nema šta da traži u ringu u profesionalnoj borbi.

Da, meč jeste organizovan kao egzibicija, što promoterska kuća Triler radi. Gledali smo egzibicije Majka Tajsona i Roja Džonsa, Flojda Mejvedera, razne jutjubere sa raznim drugim sportistima, ali meč Belfort-Holifild zaveden je kao profesionalna borba.

Belfort je na početku meča poslao na pod nekadašnjeg šampiona kruzer i teške kategorije, čoveka koji je pobeđivao Majka Tajsona, Majkla Murera, Džordža Formana, Džona Ruiza i druge.

Meč teške kategorije bio je zakazan za osam rundi od po dva minuta, ali je nekadašnji veliki šampion i legenda ovog sporta pokazao da nema šta traži u ringu. A i šta će u ringu? On 19. oktobra puni 59 godina, u karijeri je imao mnogo “ratova” u ringu, ali se vidi da nije ostalo ništa od stare magije, čak ni veštine, kojom je do pre tačno 10 godina pobeđivao aktivne borce.

Tip je jak, ali nisam bio povređen. Nijedan udarac me nije zaista povredio. On je jak i udario me tim udarcem dok sam bio van ravnoteže. A onda me gurnuo ramenom – ispričao je Holifild.

Inače, sportska komisija Kalifornije nije izdala Holifildu licencu da boksuje, zato je meč održan na Floridi. I bolje za sve da nije.

Jeste malo tužno, ali tako je kako je – rekao je Holifild.

Nema ko se nije oglasio da kritikuje ovu borbu. Ona je, inače, trebalo da bude povratnička za Oskara De La Hoju, koji ima 48 godina i u daleko je boljem stanju od Holifilda, koji je i pre 10 godina delovao “oštećeno”. De La Hoja je, međutim, zaražen koronavirusom i nije mogao da nastupi.

Nekadašnja UFC zvezda Belfort je krenuo u napad od početka. Holifild je napravio pogrešan korak kada je njegov rival probao da ga udari levom. Samo 20 sekundi kasnije, Evander je ispao kroz konopce posle velikog promašaja levim krošeom.

Evander Holifild, Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Sudiji Samjuelu Burgosu je rekao da je “okej”, ali je bio daleko od toga. Nedugo potom ga je Belfortov levi aperkat pogodio čisto i poslao ga na pod.

Čim je akcija nastavljena, Brazilac je nastavio napade, Burgos je pratio situaciju, i čim je video da se Holifild samo pokriva i ne vraća ništa, prekinuo je meč.

Sada 44-godišnji Belfort ima profesionalni skor od 2-0. Holifild ima 44-11-2, uz 29 nokauta i jednu borbu bez rezultata.

Meč je inače kao komentator radio bivši predsednik SAD Donald Tramp.

Donald Tramp, Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

A za ovo što smo videli, ko god da je dozvolio Holifildu da uđe u ring, neka ga je sramota.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike