Novakov uspeh ne bi ponovio niko za 100 godina, poraz bi bio velika katastrofa za obojicu!

12.09.2021

07:15 >> 09:12

0

Legendarni Rus izneo svoje viđenje finala US Opena

Novakov uspeh ne bi ponovio niko za 100 godina, poraz bi bio velika katastrofa za obojicu!
Copyright Tanjug/AP Photo/Seth Wenig/Elise Amendola

Ceo svet sa nestrpljenjem čeka finale US Opena. Novak Đoković juri kalendarski grend slem i potvrdu titule najvećeg tenisera svih vremena, dok Danil Medvedev traži svoj prvi veliki trofej.

Duel prvog i drugog igrača sveta privlači veliku pažnju, analiziraju se detalji, javljaju se stručnjaci i legende sporta sa svojim mišljenjem.

Među njima je i legendarni Rus Jevgenij Kafeljnikov, osvajač dva grend slema, koji tvrdi da obojica imaju veliki pritisak i da bi poraz u finalu bio “katastrofa” za obojicu. Naravno, navija za svog zemljaka, ali kaže da je Srbin ipak blagi favorit.

– Medvedev mora u finalu da izbaci Đokovića iz mesta gde mu je prijatno. Teško je reći kako se to tačno radi, to se traži tokom meča. Srbin ima sve u svom arsenalu: i on sam može da minira igru rivala do neprepoznatljivosti. Ali, najvažnije je da Danja ostane koncentrisan od prve do poslednje lopte. Kada pogledate šta je u igri, onda Đoković mora biti favorit, iako mali. Novak je sam rekao da mu je ovo najvažniji meč u karijeri. Zamislite da osvojite kalendarski grend slem, to je fenomenalno dostignuće. Niko takvu priču neće ponoviti u 100 godina! Biće vrlo zanimljivo i navijačima – rekao je Kafeljnikov za Čampionat.

A ko će biti pod većim pritiskom?

– Isto je i za Đokovića i za Medvedeva. Ako Novak ne pobedi, to će biti katastrofa za njega. Identično je i sa Danijem: izgubiti treće finale grend slema je nezdravo i posledice toga se mogu osetiti jako dugo. To je psihološka situacija, za obojicu bi poraz bio velika katastrofa – rekao je Kafeljnikov.

Finale Đoković – Medvedev počinje u 22 sata.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike