Junaci iz Zrenjanina, ponovo bez velikog aduta, krenuli u Francusku

08.01.2021

14:25

0

Autor: D. B.

Selektor Đerona otvoreno o stanju u timu pred sutrašnji duel

Junaci iz Zrenjanina, ponovo bez velikog aduta, krenuli u Francusku
Copyright MN Press

Arhitekte senzacionalne pobede rukometaša Srbije nad Francuskom su pred novim izazovom.

Kakav su podvig napravili izabranici Tonija Đerone, najbolji svedoči činjenica da je do meča u Zrenjaninu, na startu kvalifikacija za EP 2022. godine, poslednji put trijumf nad “trikolorima” upisan daleke 2000. godine!

Pred Srbijom je sada revanš meč protiv šokiranih Francuza (meč se igra u subotu od 19 časova), a Španac na klupi “orlova” zna da ta utakmica neće imati nikakve veze sa onom od pre par dana.

– Igrači i svi oko tima su stvarno oduševljeni pobedom na startu našeg zajedničkog rada. To će nam pomoći da igrači lakše shvate šta želimo od njih. Rezultati će doći, ali je uvek lepo kada odigrate ovakvu utakmicu posle samo par dana saradnje. Stvorili smo dobar ambijent. Imali smo puno sastanaka, videa, uradili dosta korekcija. Njihovo ponašanje i zalaganje bilo je odlično. Tokom meča u Zrenjaninu nisam često gledao u semafor. Više me je zanimalo kako tim igra i da pronađem neke slabe tačke kod Francuza, a znamo da gotovo i da ih nema. Hemiju koju smo stvorili od prvog dana ovde, to je ekipa prenela i na teren. Francuzi su ostali iznenađeni. Imali su dosta igrača na Fajal foru Lige šampiona, ali u broju dana za pripremu gotovo isti kao i mi, možda neki trening manje.

Pročitajte još

Što se tiče meča u Kreteju Španac je precizan

– Naravno, biće to precizan drugačija utakmica. U drugom poluvremenu u Zrenjaninu, Francuska je igrala drugačije. Očekujem teži meč, fizički zahtevniji. Pokušaće mnogo više da trče. Biće to totalno drugačija priča.

Na put kreće svih 19 igrača koji su izneli prvu utakmicu sa Francuzima. Petar Nenadić ostaje u Beogradu, u kombinaciji za utakmicu sa Grčkom…

– Petar nam se priključio, počeo da trenira, nakon problema sa leđima koje je imao. Moramo da vodimo računa o svim igračima koji imaju sitne povrede. Preostalih 19 igrača je spremno za put i borbu koja nas očekuje – jasan je selektor Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike