Ponovo peterci, ponovo poraz Srbije od Španije

08.01.2021

15:13

0

Autor: D. B.

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da savlada sada već velikog rivala

Ponovo peterci, ponovo poraz Srbije od Španije
Copyright MN Press

Nisu srpski delfini navikli da na nekom takmičenju igraju meč koji nema baš nikakav značaj.

Baš takavu utakmicu odigrali su u Debrecinu na turniru Svetske lige protiv Španije. Bio je to meč u kome i da su pobedili ne bi mogli da se kvalifikuju za polufinale turnira pošto su pre pauze izazvane pandemijom koronavirusa eliminisani od Španaca u četvrtfinalu.

U 400. utakmici reprezentacije od osamostaljenja 2006. godine: Srbija – Španija, posle izvođenja peteraca 17:18 (1:1, 4:3, 2:3, 1:1).

Bio je izjednačen i tvrd meč u Debrecinu. Timovi su se smenjivali u prednosti, borba je bila na nivou utakmice u kojoj se odlučuje o osvajaču neke značajne medalje.

Posebno je impresivna bila činjenica da je Srbije i to sa dva igrača manje uspela da se odbrani u samom finišu četvrtog perioda igre. Nažalost, Filipović je u sledećem napadu pogodio samo stativu, pa je pobednik meča morao da bude odlučen posle peteraca.

A u petercima prava drama. Filipović je pogodio, Munariz je savladao Pjetlovića, Prlainovićev šut je zaustavio rezervni golman Španaca, a Granados je bio uspešniji u nadmudrivanju sa čuvarom mreže Srbije. Dedović je bio siguran u trećoj seriji, ali je koncentrsan bio i Sanauha. Savić je dao priliku Drašku Gogovu da šutne i najbolji strelac Superlige je bio uspešan. Selektor Srbije je promenio golmana i poslao je na gol Mitrovića, ali to nije omelo Larumbu. Nikola Jakšić je bio peti izvođač i bio je uspešan, a onda je Mitrović zaustavio pokušaj Barosa.

Pročitajte još

U drugom krugu Filipović je još jednom bio siguran, ali je Munariz “skinuo paučinu” – 5:5. Prlainović je pokušao da se iskupi i uspeo je, ali je i Granados bio precizan. Nikola Dedović je mirno realizovao šut, a Savić je, potom, vratio na gol Pjetlovića. Promena nije dala rezultat i mladi Sanauha je pogodio. Gogov je ponovo dobro gađao, što nije omelo Larumbea da pogodi. Usledio je precizan šut Jakšića za 9:8 u seriji. Baroso se zatim iskupio za raniji promašaj.

Španski selektor David Martin poslao je tada na gol prvog golmana Pineda koji je odmah odbranio šut kapitenu Filipoviću. Munariz je bio precizan. Španija je pobedila 10:9 u seriji peteraca.

Srbija: G. Pjetlović, Mandić 2, Dedović 3, Ranđelović 3, Gogov 3, D. Pjetlović, Vico, Drašović, Jakšić 2, Filipović 3, Prlainović 2, Rašović, Mitrović.

Španija: Lopez, Munjariz 5, Granados 3, Famera 1, Sanauha 4, Larumbe 2, Baroso 1, Fernandez, Kabanas, Perone 1, Malarah 1, Bustos, Agire.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike