Bio trening ili ne, tek "delfini" nisu zaboravili da pobeđuju

09.01.2021

14:52

0

Autor: D. B.

Vaterpolisti Srbije savladali su Francusku i boriće se za 5. mesto na turniru Svetske lige

Bio trening ili ne, tek "delfini" nisu zaboravili da pobeđuju
Copyright MN Press

Druga utakmica “delfina” na turniru Svetske lige u Debrecinu i prva pobeda.

Posle poraza posle izvođenja peteraca od Španije, na red je, u razigravanju od 5. do 8. mesta došao red na Francusku i ostvaren je očekivani trijumf  6:10 (3:3, 1:1, 1:3, 1:3)

Francuzi su dokazali da su nacija koja napraduje u vaterpolu. Tokom prve dve četvrtine bili su ravnopravan takmac. Čak su imali i prednost (4:3). A onda su izabranici Dejana Savića dodali gas. Mada je selektor morao da prilično oštro iskritikuje sve u timu.

Pročitajte još

Razirali su se oni od kojih se i očekuje da budu najbolji Filip Filipović i Andrija Prlainović. Jedna dobra četvrtine je bila dovoljna da se napravi put do ubedljivih 8:5 (golom Mandića) na početku četvrtog perioda igre.

A kada se “delfini” nađu u takvoj pozciji oni ne praštaju. Rutinski je meč priveden kraju i sada čekamo ko će pobediti večeras u duelu velikana ovog sporta Mađarske i Hrvatske da bismo saznali ko će biti rival u sutrašnjem meču za 5. mesto. Taj meč bi trebalo da se igra sutra od 16.45, naravno ukoliko domaćini Mađari ne odluče da promene vreme odigravanja.

Francuska: Dubua, Saudadije, R. Verno, Kaumete 1, Misi, T. Verno 1, Krosilo 1, Babić, Marzuki, Kanon, Vanpeperstri 2, Kamarasa 1, Fontani.
Srbija: G. Pjetlović, Mandić 3, Dedović 2, Ranđelović, Gogov, D. Pijetlović, Vico, Drašović, Filipović 2, Prlainović 3, Rašović, Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike