U ringu posle 34 godine: "Kuva se" najveći boks-meč svih vremena, vredan 200 miliona dolara

11.01.2021

11:06 >> 13:19

0

Autor: Adam Štulić

Holifild je spreman da treći put uđe u ring sa Tajsonom

U ringu posle 34 godine: "Kuva se" najveći boks-meč svih vremena, vredan 200 miliona dolara
Copyright Profimedia

Ivander Holifild je spreman da, 34 godine od poslednje međusobne borbe, pruži priliku Majku Tajsonu da ga savlada iz trećeg pokušaja.

Jedan od najboljih boksera svih vremena potvrdio je da njegovi zastupnici pregovaraju sa timom “gvozdenog Majka”, koji je njihov poslednji duel okončao diskvalifikacijom, tako što je Holifildu odgrizao parče uveta.

Podsetimo, Tajson se u ring vratio prošlog novembra u egzibicionom meču protiv Roja Džonsa, što je dalo ideju Holifildu da treći put izađe na megdan rivalu protiv kojeg je oba puta ring napuštao sa šampionskim pojasom u rukama.

– Ljudi rade ono što odluče, iz bilo kog razloga koji imaju za to. Ukoliko je suđeno da se nešto dogodi, tako će i biti na ovaj ili onaj način. Moj tim pregovara s Majkovim, oni komuniciraju, a ja čekam odluku – rekao je Holifid.

Nekadašnji apsolutni prvak sveta ističe da je spreman za “trilogiju” s Tajsonom.

– Treniram za ovo, znam da će se jednog dana postići dogovor i spreman sam za njega. Dobro mi ide.

Pročitajte još

Holifild je u prvom meču, održanom 1996. godine, nokautirao Tajsona u 11. rundi, da bi revanš godinu dana kasnije otišao u legendu nesportskim potezom “gvozdenog Majka”. Kada su tenzije splasnule, odnos dva legendarna boksera je prerastao u prijateljski, iz čega bi mogla da se rodi velika humanitarna noć.

– Moji stavovi su da uvek treba pomagati ljudima. Trudim se da prenesem dobrotu, koja je meni data. Tamo gde je prilika dostupna, volim da izvučem najbolje od onga s čime raspolažem. Ukoliko se budem borio protiv Majka, verujem da borba može da zaradi 200 miliona dolara. To će biti najveća borba ikada, Majk ima moju poruku i na njemu je da donese odluku – rekao je Holifild, ne želeći da otkriva strategiju za borbu protiv Tajsona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike