Partizan propuštao prilike, Zvezda ponovo slavila u vaterpolo derbiju

16.01.2021

19:21 >> 19:35

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli u dramatičnom finišu slavili 9:7

Partizan propuštao prilike, Zvezda ponovo slavila u vaterpolo derbiju
Copyright MN Press

Vaterpolisti Crvene zvezde slavili su u još jednom derbiju ove sezone. U 4. kolu Regionalne lige, crveno-beli su u dramatičnom finišu uspeli da održe vođstvo i na kraju slave 9:7 (3:0, 2:4, 2:2, 2:1).

Izabranici Aleksandra Filipovića bili su gotovo bezgrešni u prvoj deonici, koju su golovima Gavrila Subotića, Veljka Tankosića i Marka Radovića ubedljivo rešili u svoju korist i nagovestili da bi relativno lako mogli do pobede nad crno-belima.

Ipak, vaterpolisti Partizana su u drugom delu igre, predvođeni golmanom BUlajićem i raspoloženim Gakom, uspeli da stignu do izjednačenja (4:4), posle čega je bilo jasno da će na bazenu SC “Milan Gale Muškatirović” biti velike borbe do kraja duela.

Obe ekipe su tokom meča teško dolazili do realizacije napada sa igračem više (Partizan 3/10, Zvezda 2/10), a Zvezda je krajem druge i početkom treće deonice, preko Subotića i Basare, prekinula seriju Partizana i stigla do dva gola prednosti.

Pročitajte još

Ipak, s dva gola Baraća, puleni Miloša Korolije su još jednom poravnali rezultat u finišu pretposlednjeg kvartala, a pošto su promašili napad za vođstvo sa igračem više, kažnjeni su golovima Vukićevića i Milojevića, koji su crveno-belima ponovo doneli dva gola viška.

Poslednji juriš crno-belih najavio je Barać, ali je potom golman Zvezde Mišović zaustavio nekoliko pokušaja rivala i omogućio Tankosiću da, 58 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, prelomi meč i postavi konačan rezultat susreta.

Najefikasniji igrač meča bio je Andrej Barać sa četiri postignuta gola, dok su kod Crvene zvezde Tankosić i Subotić dali po dva pogotka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike