Od potopa do velikog trijumfa: Perfektno poluvreme i pobeda vaterpolista Partizana na startu Regionalne lige

14.01.2021

18:02 >> 18:06

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli slavili protiv favorizovanog Primorja 9:8

Od potopa do velikog trijumfa: Perfektno poluvreme i pobeda vaterpolista Partizana na startu Regionalne lige
Copyright MN Press

Kakav početak Regionalne lige za vaterpoliste Partizana! Crno-beli su u prvom kolu takmičenja na svom bazenu bili bolji od Primorja 9:8 (3:3, 0:5, 4:0, 2:0), iako su u drugo poluvreme ušli s pet golova zaostatka.

Posle izjednačene prve deonice, gosti su u drugom periodu napravili, činilo se tada, odlučujuću razliku, ali šampionsko srce mladih vaterpolista Partizana, predvođenih reprezentativcem Stefanom Mitrovićem, u preostale dve deonice pokazalo je da je pred njima svetla budućnost.

Izabranici Miloša Korolije su u drugom poluvremenu potvrdili da s razlogom nose kapicu sedmostrukog prvaka Evrope. Kada su svi očekivali da hrvatski tim rutinski privede meč kraju, crno-beli su zaigrali na sve ili ništa i do početka poslednje četvrtine prišli samo na gol zaostatka.

Pročitajte još

Tada je već favorizovanim gostima voda “ušla u uši”. Partizan je igrom uzdrmao rivala toliko da nekoliko puta ni sa igračem više nisu uspeli da šutnu na gol, da bi Amerikanac Skofild minut pre kraja doneo crno-belima vođstvo i postavio, ispostavilo se na kraju, konačan rezultat meča.

Stefan Mitrović i Barač postigli su po dva gola za crno-bele, dok su po jednom mrežu Primorja tresli Božović, Skofild, Jakšić, Arsenije Mitrović i Andrin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike