Udes, vatra, prevrtanje: Hamilton je pobednik paklene trke u Bahreinu

29.11.2020

17:23 >> 17:44

0

Autor: M. R.

Vozač Mercedesa stigao do 95. trijumfa u karijeri

Udes, vatra, prevrtanje: Hamilton je pobednik paklene trke u Bahreinu
Copyright Tanjug/Giuseppe Cacace, Pool via AP

Pobednik trke za “Veliku nagradu Bahreina“, koja će ostati upamćena po stravičnom udesu sa srećnim raspletom, je vozač Mercedesa Luis Hamilton. On je do 11. trijumfa ove sezone i 95. ukupno u karijeri došao ispred dvojca Red Bula – Maksa Ferštapena i Aleksandera Albona.

Ova trka je prekinuta već u prvom krugu kada je francuski vozač Roman Grožan skrenuo sa staze i udario u zaštitnu ogradu. Njegov bolid se zapalio, a on je uspeo brzo da reaguje i da pobegne iz vatre. Ostao je samo ugljenisani automobil i to prepolovljen, a Francuzu je pružena medicionska pomoć.

Pravo je čudo da je ostao živ. Šokiran sam onim što sam video – rekao je Dejmon Hil za Skaj Sport, koji je učestvovao i na trci 1994. godine u istom timu kao Ajrton Sena, kada je brazilski vozač izgubio život.

Taman što se posle pauze vožnja nastavila usledilo je prevrtanje Lensa Strola, koji vozi za Rejsing Point. Kanađanin je takođe prerano završio takmičenje u Bahreinu, ali je srećom ostao nepovređen.

Trku nije uspeo da završio ni drugi član Rejsing Pointa – Serhio Perez, jer je iz njegovog bolida odjednom krenuo da kulja dim.

Iza Hamiltona i tandema iz Red Bula, redom su od četvrtog mesta bili poređani Lando Noris (Meklaren), Karlos Sajns (Meklaren), Pjer Gasli (Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Reno), Valteri Botas (Mercedes), Esteban Okon (Reno) i Šarl Lekler (Ferari).

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike