Simpatični Gotije Mvumbi iz Konga osvojio svet: Ovo je pobeda za moj Kongo!

20.01.2021

11:05 >> 13:09

0

Pivotmen afričkog tima nije uspeo da spasi saigrače od ispadanja sa Svetskog prvenstva u Egiptu

Simpatični Gotije Mvumbi iz Konga osvojio svet: Ovo je pobeda za moj Kongo!
Copyright Profimedia

Simpatični gorostas Gotije Mvumbi i selekcija Konga nisu prošli dalje na rukomentom Mundijalu u Egiptu. Afrički tim je poražen od Bahreina rezultatom 34:27, pa će Mvumbi i drugovi u nastavku Svetskog prvenstva takmičiti u utešnom “Presidents kupu” za plasman od 25. do 31. mesta, jer se na poslednjem nalazi tim Zelenortskih ostrva koji je diskvalifikovan zbog velikog broja zaraženih igrača koronavirusom.

Uprkos porazu Mvumbi ima mnogo razloga da bude zadovoljan igrama u Egiptu. Zbog figure je postao planetarno poznat, čak mu se preko društvenih mreža obratio i Šakil ONil i putio reči podrške, da bi za partiju u poslednjem meču u grupi D  dobio priznanje “Igrač utakmice”:

 

Pročitajte još

– Uprkos porazu od 27:34 protiv Bahreina, eliminisani smo. Hvala vam na porukama podrške, snazi koju ste nam dali! Imam i nagradu za sve nas: Igrač utakmice‼ Ovo je naša pobeda, za moju zemlju Kongo, za sve one koji su me podržali – napisao je na Instagramu Mvumbi, koji je nagradu zaslužio kao jedan od najefikasnijih aktera meča sa pet postignutih pogodaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike