Važne vesti stižu iz „Beogradskog maratona”

22.01.2021

10:12 >> 10:54

0

Trka koja je postala jedan od zaštitnih znakova srpske prestonice održaće se 16. maja

Važne vesti stižu iz „Beogradskog maratona”
Copyright MN Press

Do 16. maja, za kada je planirano da se održi 34. Beogradski maraton, ima još dosta vremena, ali to nije razlog da se već sada ne prijavite i postanete učesnik ove spektakularne trke.

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Maratona, od danas je omogućeno svim trkačima da osiguraju svoj startni broj za ovu trku. Termin održavanja ovogodišnjeg maratona usaglašen je sa najvažnijim svetskim krovnim organizacijama iz oblasti trčanja – Svetskim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS), Međunarodnim institutom za trkačku medicinu (IIRM) i Serijom najvećih svetskih maratona (WMM).

Kako tvrde organizatori, 34. Beogradski maraton se nalazi u kalendaru AIMS-a, kao i u zvaničnom časopisu ove globalne trkačke organizacije “Distance Running”, a termin održavanja maratona je objavljen i u kalendaru WMM, s obzirom na to da je Beogradski maraton ove godine i kvalifikacioni maraton za Svetsko prvenstvo u masters kategoriji u okviru ove prestižne serije (Abbott World Marathon Majors Wanda Age Group World Championships).

Pročitajte još

– Očekujemo da po dugogodišnjoj tradiciji 34. Beogradski maraton bude uspešno i odgovorno organizovan događaj koji ce ostvariti i svoje značajne sportske, promotivne, humanitarne i druge programske ciljeve, o kojima ćemo uskoro obavestiti trkačku i ostalu javnost – navodi se u saopštenju „Beogradskog maratona”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike