Lepe vesti: Sa Beogradskog maratona na Svetsko prvenstvo

17.12.2020

09:24

0

Autor: D. B.

34. izdanje ovog velikog događaja biće i kvalifikaciono za SP iz programa World Marathon Majors

Lepe vesti: Sa Beogradskog maratona na Svetsko prvenstvo
Copyright MN Press

Lepe, baš lepe vesti stižu iz Beogradskog maratona! Događaj po kome je glavni grad Srbije prepoznatljiv duže od tri decenije od 2021. godine dobiće još više na značaju.

Naime, 34. izdanje biće i kvalifikaciono takmičenje za Svetsko prvenstvo iz programa “World Marathon Majors” serije, koju čine šest najznačajnih maratona na svetu – Njujork, Boston, Čikago, Tokio, London i Pariz.

Pročitajte još

Podsetimo, zbog pandemije kovid 19, nažalost 33. Beogradski maraton za koji je bio prijavljen rekordni broj učesnika iz čak 70 država sveta je odložen. Ali, ne i otkazan. Naime, po ugledu na brojne organizatore širom sveta on je održan kao virtuelni događaj uz želju da se sačuva tradicija, nastave redovni programi i motivšu mnogobrojni trkači, koji u Srbiji i širom sveta čine pravi pokret, da ostanu aktivni i tokom sadašnje specifične i teške situacije. Tako je i ovo 33. izdanje Maratona poslužilo kao prava programska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom.

Za uspehe koje Beogradske maraton postiže poslednjih godina, velike zasluge pripadaju i sponzorima kao što su: UNIQA osiguranje, IDEA, Aqua Viva, Fush, Sekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem koji su i te kako doprineli da Beogradski maraton uživa status koji danas ima u atletskom svetu.

Termin 34. izdanja Beogradskog maratona biće nakadno saošteno.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike