Poznata sudbina Olimpijskih igara

22.01.2021

12:42

0

Autor: D. B.

Oglasio se MOK i rešio goruće pitanje u svetu sporta

Poznata sudbina Olimpijskih igara
Copyright Tanjug/AP Photo/Koji Sasahara

Glasina da se Letnje OI neće održati tokom 2021. godine – nemaju dodirne tačke sa istinom. Tako makar tvrde u Međunarodnom olimpijskom komitetu, a posle priča “Tajma” da vlada Japana ne želi da bude domaćin najveće smotre sportista.

Ovaj list je objavila detaljan tekst u kome se objašnjava da su vlasti Japana donele tajni zaključak da odustaju od domaćinstva pošto su zabrinuti za zdravlje populacije tokom pandemije koronavirusa. Takođe, u ovom članku se tvrdi i da Japanci imaju priliku da posmatraju kakav se haos događa u Australiji pored relativno skori start Australijan opena, te da nemaju želju da im se bilo šta slično dogodi.

Pročitajte još

Dan kasnije stiže oštar demanti. I to od MOK-a.

– Određeni medijski natpisi u kojima se tvrdi da je vlada Japana zaključila da će Tokio otkazati domaćinstvo Olimpijskih igara zbog koronavirusa su potpuno netačni.
Dogovoreno je da će ceremonija svečanog otvaranja igara biti održana 23. juna ove godine i tako nešto i dalje ostaje. Sprovešćemo sve potrebne mere u borbi protiv kovid 19 i u skladu sa svim odlukama vlade Japana kako bismo obezbedili bezbedno održavanje igara ovog leta -stoji između ostalog u saopštenju Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike