Predsednik MOK Tomas Bah ubeđen: Igre počinju 23. jula u Tokiju, ne postoji "Plan B"

21.01.2021

15:58 >> 16:06

0

Prvi čovek olimpijskog pokreta ne veruje u scenario po kojem bi se OI odložile ili otkazale

Predsednik MOK Tomas Bah ubeđen: Igre počinju 23. jula u Tokiju, ne postoji "Plan B"
Copyright MN Press

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah izrazio je uverenje u intervjuu japanskoj novinskoj agenciji “Kjodo” da će se 23. jula svečano otvoriti Olimpijske igre u Tokiju.

Prvi čovek olimpijskog pokreta očekuje da će uprkos svim problemima ovog leta planeta gledati najbolje sportiste u Tokiju i da ovaj scenario nema nikakv plan B.  Ove spekulacije krenule su pre nekoliko dana nakon što je zabeležen veliki porast zaraženih koronavirusom u Japanu, pa se zbog toga krenuli nezvanični nagoveštaji odlaganja ili otkazivanja Igara u prestonici “zemlje izlazećeg sunca”.

– U ovom trenutku nemamo razloga da verujemo da se Olimpijske igre u Tokiju neće otvoriti 23. jula na olimpijskom stadionu u Tokiju. Zbog toga ne postoji plan B i zato smo potpuno posvećeni tome da ove Igre učinimo sigurnim i uspešnim – rekao je Bah.

U Japanu je ponovno uspostavljeno vanrednog stanja,što Baha, ipak, upućuje na opreznost, pa stoga ne isključuje mogućnost da se smanji broj gledalaca na borilištima.

Pročitajte još

On priznaje potrebu  “žrtvovanja“ da bi se zaštitili životi i zdravlje sportista i navijača i ponavlja da je u MOK “prioritet bezbednost.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike